Yoldan Portreler: Asker Rebecca

content="16010101;0">

Rebecca, Ingiliz ordusunda subay. Yedi seneden beri orduda, liseyi bitirir bitirmez orduya girmis. Askerligi cok seviyor, “ orduya girmeseydim, amacsiz serserinin biri olurdum, oysa simdi devamli yeni seyler ogreniyorum, ogretiyorum. Hayat cok iyi” diyor. Henuz yeni 25'ine girmis. Avustralya ile Ingiliz ordusunun ortak bir calismasi icin alti ay kadar Avustralya'da calisacakmis. Rebecca ile Great Ocean Road'da karsilastik.


Rebecca, sana gore hayatta en onemli uc sey nedir?

Konficyus'a gore “saglik, zenginlik ve mutluluk”. Bana gore de bu ucu. Ama ben sirayi degistirirdim, ilk once mutluluk. Seni mutlu eden seyi yapacaksin. Saglik yada zenginligin mutlu etmedigi insanlar da olacaktir.


Su ana kadar ogrendigin en onemli sey nedir?

Hic birsey gozuktugu gibi degil. Her seyin iki yuzu var. Tek yuzune bakan her zaman aldanir. Kotu olaylarin iyi yonleri, iyi olaylari kotu yonleri var. Hayat basit degil. Zaten hayati ilginc kilan da basit olmamasi degil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...