Avustralya'ya ne zaman, nasil gidilir ve nereleri, nasil gezilir?

Vize

Avustralya, Turklerden vize istiyor. Ankara'daki buyukelcilikten gerekli bilgiyi alabilirsiniz, http://www.turkey.embassy.gov.au/ankaturkish/Visas%5fand%5fMigration.html ta formlar ve detayli bilgi mevcut.

Ucak Bileti

Daha once yazdigim sirketleri bir bakiverin. Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Bunlara ek olarak Avutralya'dan Singapur ve Tayland'a ucuz ucuslar yapan www.jetstar.com.au nun fiyatlari makul, eger Singapur ve Tayland'a ucuz bilet bulursaniz aktarma yapablirsiniz.

Ne zaman gitmeli?

Nereye gideceginize gore cevabi degisen bir soru: yaz aylarinda ic kesimlerde ( Alice Springs ve civari) sicaklik 40-50 derece civari, kuzeyde ise yagmur ve nem olacaktir. Sydney ve dogu kiyisi yaz aylarinda iklimi sebebiyle daha cok ragbet goren yerler.

Ne kadar harcarim?

Fazla seyahat etmez ve ucuz yerlerde kalip, ucuz yerlerde yerseniz, gunluk 45-50 dolara gecinebilirsiniz. Hostellerde gecelik yataklar 25 dolar civari, ayakustu yemek ise ucuz. Lokantalarda soyle uzun uzun oturarak keyifli bir yemek yiyeyim derseniz kis basi 30 dolardan yukariya dogru bir butce ayirmaniz gerekir.

Nasil gezmeli?

Avustralya cok genis bir ulke. Planlamanizi yaparken mesafelerin cok, ulasimin pahali oldugunu akildan cikarmayin. Diger gezenlerle beraber araba kiralamak iyi bir fikir olabilir, Sydney, Melbourne gibi buyuk sirt cantali turizm merkezlerinde buyuk hostellerde daima gezginlerin “araba paylasimi” notlarini goreceksiniz: “suraya gidiyorum, yol arkadasi olur musunuz, harcamalari paylasalim” cinsinden. Iki aydan fazla kalacaksiniz araba satin almayi dusunebilirsiniz, bazi firmalar sizden arabayi geri satin almayi garanti ediyorlar, ornegin http://www.travellers-autobarn.com.au/ . Ya da bir cesit gezi pasosu olan www.ozexperience.com ile ek bir ucret odemeden istediginiz sehirde otobusten inip istediginiz noktada yeniden binebilir ve bunu butun Avustralya genelinde yapabilirsiniz. Bu sirket ayrica kalinacak yerlerin ayarlanmasinda
yardimci da oluyor.


Nereleri gezmeli?

Ulke nufusunun buyuk kismi kiyilarda yasiyor. Sydney ve Melbourne buyuk nufuslu, modern ve gelismis sehirler. Avustralya'nin dogu kiyilari deniz ve sorf tutkunlarinin ugrak yeri. Darwin sehri tropik iklim sevenler icin ve yakindaki Kakadu milli parkina gitmek icin ideal. Batidaki Perth sehri issiz bati kiyisinda buyuk bir sehir ziyaret etmek isteyenleri ugramasi gereken bir yer. Tren tutkunlari dunyanin en uzun tren yolculugunu Perth'den baslatabilirler: Indian-Pasific tren hatti taam 4352 kilometre. Avusturalya'nin ic kesimleri ise Aborjinleri ve Outback Avustralya'yi merak edenler icin.


Iyi yolculuklar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...