Yoldan Portreler: restoran yoneticisi Akira


Akira. 53 yasinda, Tokyo'da restoran yoneticiligi yapiyor. Her sene dort hafta yalniz yasina seyahata cikiyor. Sakin tavirlari ve devamli soru sormasi ile dikkat cekiyor.

-Akira, hayattaki en onemli us sey sence nedir?


Birincisi aile. En cok vakit ayirdigin, seni en cok sevindiren ya da uzen insanlar. Aile sana sonsuz mutluluk ya da sonsuz keder verebilir. Evde ailesiyle iyi olan biri hayatta avantajlidir. Ikincisi kanaatkarlik. Her zaman daha fazlasini istemek ve almak seni mutlu etmez. Elindekinin kiymetini bileceksin, sukredeceksin. Her zaman komsuna yetismeye calismayacaksin, elinden gelenin en iyisini yapacaksin ama sonuclarindan da memnun olacaksin. Ucuncu onemli sey, yararli olmak. Yaptigin islerde bakacaksin, bunun benden baskalarina yarari var mi diye. Sadece kendine degil, baskalarina da yararli olmak icin ugrasacaksin. Herkes bunu yapsa simdikinden cok daha iyi bir dunyada yasariz.

-Peki hayatta su ana kadar ogrendigin en onemli sey ne?

Hayatta ogrendigim en onemli sey ise insanin dini inanislarinin materyalizmin yarattigi bir cok soruna care olabilecegi. Her sey para degil, bazi seyleri hicbir zaman parayla olcemezsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...