Yoldan Portreler. Evi Amerika'da Kalbi Venezuela'da biri ; Jose

Jose, 39 yasinda,Iki cocuklu, bosanmis bir baba. Teksas merkezli bir petrol sirketinde denetim bolumunde. Kendi deyimi ile “ dogma, buyume Venezuela'li, ama beslenmesini ABD saglamis” . Universite'de okumak icin 15 sene once geldigi ABD'de master yapip kalmis olmaktan memnun, ' Venezuela iyiye gitmiyor, her gidisimde daha kotu buluyorum” diyor. Ama yinede Venezula'dan vazgecmiyor.

  • Jose, sence hayattaki en onemli uc sey nedir?

Birincisi saglik. Bunun nedenlerini anlatmama herhalde gerek yok. Ikinci onemli sey, egitim. Ben eger egitim almasaydim, halen Venezuela'da simdi yasadiklarimin cok azina kanaat ederek hayatimi gecirecektim. Egitim benim yasamimi degistirdi, hayata nasil baktigim ABD'den once ve sonra iyi yonde farkli. Ucuncu onemli nokta ise bir yere ait olmak. Onca sene sonra ben yine Venezuela'liyim. Su anda nasimizdaki adami bir kenara koyalim, onun disinda Venezuela'yi seviyorum. Ait oldugum yer orasi, Amerika'yi da seviyorum ama ait oldugum yer orasi.

  • Peki Jose, hayatta ogrendigin en onemli sey nedir?

    Isim nedeniyle cok seyahat ettim, degisik insanlar gordum. Ogrendigim en onemli sey hepimiz aslinda ayni oldugu. Bir Amerikali ile Ekvadorlu cok degisik yasam stillerine sahip olabilir, cok farkli sekillerde para harcayabilir, ama oz ayni: ayni seyleri istiyoruz. Saglik istiyoruz, egitim istiyoruz, aile istiyoruz, sevmek , sevilmek istiyoruz. Yuzeyi gecelim, temelde insan olarak hepimiz ayniyiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...