Yoldan Portreler: Ilk kitabini yazmak icin yollara dusen Azuz

Azuz, 56 yasinda bir buyukbaba. Iki torunu var, fotograflarini gururla butun hosteldekilere gosteriyor. Azuz, Kanada vatandasi ama Cezayir asilli. Cezayirde gencligini gecirdikten sonra senelerce Fransa'da calismis, Cezayir'deki ic savastan oturu Kanada'ya gocmus.. Torunlarindan sonra sira dort cocugunun ne yaptiklarini anlatmaya geliyor, tut tutabilirsen Azuz'u. Konu Cezayir'e gelince biraz mahsunlasiyor, ama yazdigi kitabin konusu sorulunca yine aciliyor. Gecenin gec saatlerine kadar bana Cezayir'de baslayip Guney Amerika'da sonlanan kitabini anlatiyor, Kolombiya'ya bunun icin gelmis: arastirma yapiyor.


Azuz, hayatta en onemli uc sey nedir?


En onemli sey , sevgi. O olmadan hicbir seyin onemi yok. Birini seveceksin, o da seni sevecek. Aileni seveceksin, arkadaslarini seveceksin, kalbin bos kalmayacak. Ikincisi, arkadaslar. Hayat yalniz gecirmeye gelmez. Hayati paylasacaksin, etrafinda kafa dengi arkadaslarin olacak. Ucuncusu ise Tanri. Seni yaratani unutmaycaksin, dua edeceksin, sukredeceksin, birgun ona donecegini bileceksin.


Su ana kadar hayatta ogrendigin en onemi sey nedir?


Hicbir sey kesin degil. Dert etmeye gelmez. Yarin dusup olmeyecegi yada piyangodan en buyuk ikramiyeyi kazanip kazanmayacagimi bilmiyorum. Bilemem. Bir tek tanri bilir. Benim yapabilecegim en iyi sekilde yasamaya calismak ve henuz olmamis seyler icin asla uzulmemek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...