Yoldan Portreler: egitimci Jim


Jim, 48 yasinda bir Amerikali. Eskiden bir petrol sirketinde ust duzey yonetici imis. Evine daha yakin olmak istedigi icin birakmis, simdi eyaletindeki ogretmenleri uluslararasi iliskiler konusunda egitiyor. Yaz kurlari duzenliyor, egitim programlarini yapiyor. Ona Ekvador'da iki oglu ve esi ile birlikte tatil yaparken rastladim.


Jim, sence hayattaki en onemli uc sey nedir?

Birincisi aile. Ikincisi saglik. Ucuncusu cevrenle sahip oldugun iliskilerin. Iliskiler deyince sadece aileni kastetmiyorum, arkadaslarin, tanidiklarin, akrabalarin hepsini birden katiyorum. Iliskilerini ne kadar iyi idare edersen hayatta o kadar basarili oluyorsun, insani iliskileri batiriyor ya da cikariyor.

- Peki hayatta su ana ogrendigin en onemli sey nedir?

Olaylara yaklasimin cok onemli. Sana bir Amerikan deyimini kullanarak cevap vereyim: “ Hayat sana limon sunarsa, limonata yapmasini bileceksin”. ( Not: ABD ingilizcesinde limon istenmeyen kotu mal anlaminda da kullanilir). Hayatta bir suru kotu sey basina gelebilir, farki yaratan olaya nasil yaklastigin. Bir probleme bastan bu cozulemez dersen, cozulemez. Cozulur dersen, sansin var. Dedigim gibi olaylara bakis acin cok ama cok onemli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...