Yoldan Portreler: Tam Breziyali Erosta

Erasto ile Venezuela'da karsilastik. Benimle ayni is kolundan ( Telekom) ustelik eski rakiplerimden birinde olunca konusacak cok sey cikti. Konusmanin ana ozeti “butun bu Cinlileri asmak lazim, yoksa issiz kalacaz”. Erasto, 35 yasinda bir Brezilyali. Telekom satis yonecisi olarak calisiyor. Her zaman iyimser ve neseli gorunuyor. Bunu satisci olmasina bagliyor: “ iyimser olmazsam bir satis icin iki sene beklerken nasil dayanirim?'. Erosta ile Cinlileri cekistirmemiz bitince iki soruyu ona da sordum. Tipik Brezilyali cevaplari aldim.


-Erasto, sence hayatta en onemli uc sey nedir?


Bir satisciya bunu sormadan da bilmen lazim ama neyseki rakip firmadansin, affettim. Ilk oncelik para. Para sana ozgurluk ve secenek verir. En onemli sey. Eee paran olunca onu harcamadan durulmaz, erkekler kendine parayi bir yere kadar harcayabilir. Hayatta ikinci onemli sey kadinlar. Kadinlar olacak ki parani harcayacaksin, degisik seyler yasayacaksin. Paranm varsa kadinlarda etrafindaysa hayatta en onemli ucuncu sey otomatiktir: eglence. Bu dunyaya aci cekmeye degil zevk almaya geldik. Eglenecegiz.


-Erasto, bugune kadar ogrendigin en onemli sey nedir?


-Insanlara iyiysen onlarda sana iyi oluyorlar. herkesin iyi davranilmaya ihtiyaci var, en ketum gozuken insanin bile. Herkesle iyi olmak lazim. Ama bir gun kaynanam olursa fikrimi degistirebilirim. Tabi o baska bir ogrenim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...