Yoldan portreler: Evlenir evlenmez solugu yolda alan Annemarie ve Ray


Ray ve Annnemarie, kendi deyimleriyle otuz yasina varmalarina korkulacak kadar az zaman kalmis bir cift. Gecen sene evlenir evlenmez her ikisi de islerinden istifa edip dunya gezisine cikmislar. Ben onlara Bolivya'da rastladigimda evlilikte onalti, gezide onbesinci aylarina giriyorlardi. Onlara da sorularimi sordugumda, ikiside ayri ayri bir solukta cevap verdiler, sonra verdikleri cevaplarin hemen hemen ayni olduguna dikkatimi cekip “iste bunun icin evlendik” dediler.

-Sizce hayattaki en onemli uc sey nedir?

  • Birincisi aile. Ne olursa olsun senin yaninda olan insanlarin olmasi cok onemli. Aile bunu karsiliksiz saglayan tek yer. Sonra ev cok onemli. Ev dedigimde tugladan yada buyuk kucuk bir catidan bahsetmiyorum. Kendin olabildigin, kendine vakit ayirabildigin ve istedigin zaman yalniz kalabildigin yerden bahsediyorum. Sonuncu olarakta nasil dusundugun, yaklasimin onemli. Ayni olaya cok kotu olarakta bakabilirsin, cok iyi olarakta. Sefil yasamak yada iyimser olmak senin elinde.


  • Peki su ana kadar hayatta ogrendiginiz en onemli sey nedir ?

  • Kendini fazla ciddiye almayacaksin. Insanlar kendilerini fazla ciddiye alip kafalarindaki modele uymak icin cok ugrasiyorlar, kendilerini mutsuz ediyorlar. Hayatta en iyi gunlerinde bile dusebilecegini bileceksin. Her zaman en iyiyi bildigini zannetmeyeceksin. Hayatta vazgecemedigimiz bir cok sey aslinda bos.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...