Sili'ye nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize


Sili, Turklerden vize istemiyor. Ucakla giris yaptiginizda teorik olarak donus ucak biletinizin olmasi gerekiyor, ama soruldugunu gormedim. Yine de tedbirli olmakta yarar var. Karadan girislerde donus bileti sorulmuyor. Giriste doldurgunuz turist kartini ulkeden cikarken de gormek istiyorlar, kaybetmeyin.

Ucak Bileti

Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Sili'ye olan ucuslarda ABD uzerinden transit gelinebiliniyor ( vize gerekli). Baska bir alternatif ise Frankfurt ( transit vize gerekli), ya da Ispanya uzerinden gecip ABD'ye hic girmemek. Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur. Ben baktigimda Turkiye'den Sili'ye olan bilet fiyatlarinin biletin tarihine gore 600 ila 3500 dolar arasi dalgalandigini gordum, yani iyi bir arastirma ve olabildigince once bileti almak onemli.

Ne zaman gitmeli?

Sili'de dort mevsim var. Ulke bir uctan uca neredeyse 4000 kmyi buldugu icin guney ucu donarken kuzey ucunda denize girenler olabiliyor. Gideceginiz sehrin hava durumunu kontrol etmeniz onemli. Ayrica ulkenin dogu kisminin And daglari ile cevrili oldugunu ve yuksek mevkilere ciktikca havanin soguyacagini unutmayin. Kuzeydeki colde hava gunduzleri sicak olsa da geceleri birden soguyabiliyor. Kisin Sili'nin Patagonya bolgesinde seyahat onerilmiyor.

Ne kadar harcarim?

Guney Amerika'nin en pahali ulkelerinden biri Sili. Gunde 35-45 dolara orta dereceli yerlerde kalarak ulkeyi gezebilirsiniz.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Ulke buyuk oldugu icin otobus yolculuklari uzun suruyor. TurBus firmasinin otobusleri uzun mesafelerde uzun ve rahat. Ucak Avrupa ile karsilastirildiginda pahali. Patagonya'da adalar arasinda calisan gemilerin bazilarinda 6 kisilik yatakhanelerde geceleyip, yemek dahil gunde 100 dolara seyahat etmek mumkun. Baskent, Santiago'dan sonra guneyde Patagonya ve kuzeyde San Pedro de Atacama gorulmesi gereken yerler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...