Galapagos adalari ( Ekvador ) : Nasil gidilir?

Galapagos adalarina sizde ugramak isterseniz bu bilgiler isinize yarayabilir.
Hangi tekneyle gidelim?

Galapagos adalarina gidis icin once hangi tur tekne ile gitmek istediginize karar vermeniz gerekiyor.150 kisilik tekneler oldugu gibi bircok 16 kisilik tekne de var. Buyuk tekneler denizde daha az sallandigi icin tercih edilebilir, fakat bu teknelerde inis binis cok uzun surebildigi ici ben tercih etmedim. Kucuk teknelerde ilk bakacaginiz motor gucu olabilir, yavas teknelerin adadan adaya gitmesi uzun surecegi icin tercih etmeyebilirsiniz. Tur sirketlerinin intenet sayfalarinda bu bilgiler var.


Teknelerin siniflari

Her tur sirketi kullandigi tekneleri siniflandiriyor. Genelde a) turist sinifi b) luks turist sinifi c) ultra luks gibi siniflara ayiriyorlar. Aldanmayin. Herhangi bir standart yok. En iyisi internete girip diger yorumlara bakin.

Ne kadar uzunlukta bir tur alayim?

Turlar 4-5 gun ya da 7-8 gun olabiliyor. Hepsinin gittigi yer asagi yukari ayni cunku gidilecek rotayi milli park yonetimi belirliyor. 7-8 gun olan turlarda ek olarak albatros'lar gorulebiliniyor, diger gorulenler ayni.


Nasil tur ayarlayayim?

Tercihen Quito'ya gelmeden uzaktan turu secip odeme yapmayin. Quito'da Rio Amazonas bulvari civarinda Galapagos'a tur yapan sirketlerin bir cogunun burosu var. Tekneler hareket etmeden 3-4 gun once bu burolara ugrarsaniz en az %20 indirim alirsiniz. Eger vaktiniz varsa ve beklemek sorun degilse, tur ayarlamayi son gune birakin. Turlar genelde Persembe ve Cuma gunleri hareket ediyor, Carsamba yada Persembe ogleden sonra tur sirketlerine ugradiginizda son dakika panigi ile bos yerleri doldurmak icin %40'a varan indirimler almaniz mumkun. Tabi yer kalmamasi durumu da var.

Teknelerde yasam nasil?

Baska bir kisiyle paylastiginiz iki kisilik kucuk kabinlerde kaliyorsunuz. Yemek, kitap okumak, muzik dinlemek, video seyretmek icin bir ortak yasam alanlari var. Sabah 6 gibi kalkip aksam 9-10 gibi biten bir yorucu program oluyor, onca sallantiya ragmen uyumakta hic zorluk cekmiyorsunuz.

Adalara ucagi nasil ayarlayacagim?

Tur sirketi sizin icin ayarliyor. Turistlerin cok oldugu donemde gidis gelis bileti $410, dusuk sezonda ise $350 civarinda.

Ne getireyim?

Mumkunse snorkelinizi getirin. Gemide gunluk kira 10$, snorkelin kendisi 20$. Gunesyagi, sinek kovucu, gunes icin sapka, mayo, sandalet, sort. Bir kac yerde adalara cikarken iskele yok, suya iniyorsunuz, sandaletler ise yariyor.

Hangi tur sirketleri?

Ornek olarak su linkleri vereyim, ama sadece bunlara bakmayin. Sadece baslangic noktasi olarak bakin, kendi arastirmanizi da yapin.


http://www.discovergalapagos.com/

www.galasam.com

www.happygringo.com

Eminim Galapagos adalari hep hatirlayacaginiz bir yer olacak. Iyi seyahatlar.




2 yorum:

  1. hocam selamlar

    Galapagos adalarının yanında su aslanının yanında uzanmış pozisyonun vardı. Oldurdun beni gulmekten.

    Saka bir yana isten fırsat buldukca senin yazdıklarini okumaya calisiyorum.

    Sevgiler, selamlar

    Nejat ILHAN

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...