Bir tatli huzur almaya geldim ben Colonia´dan (Uruguay)


Buenos Aires'te uc gun fazla mesai yapip dolasmanin dozunu biraz kacirinca insan biraz rahatlayip dinlenecegi bir mekan ariyor. Buenos Aires'te olunca fazla aranmaya gerek yok: Colonia del Sacramento, deniz otobusuyle Buneos Aires'e sadece 1 saat uzaklikta olan ve Istanbul'dan Buyukada'ya gitme etkisinin aynisini yasatan kucuk bir sehir. Ispanyollarin burada Sacramento adindaki koloniyi yani Colonia del Sacramento'yu kurmalarindaki amac nehrin agzini kontrol etmekmis. Portekiz, Ingiliz, Hollanda ve Ispanyollar arasinda pin pon topu gibi el degistiren yerlesim birimi sonunda tamamen Ispanyol yonetimi altina girmis ve uzun bir sure oyle kalmis.

Colonia, Uruguay'da ama pasaport ve gumruk islemleri daha cok formaliteden ibaret. Pasaportunuzu Arjantin'li gumruk memuruna verdiginizde o yildirim hiziyla imzalayip Uruguayli meslektasina veriyor. O da damgalayinca Buenos Aires'teki gemi bekleme salonunda resmen Uruguay'a girmis oluyorsunuz.
Colonia'nin eski sehri Unesco Dunya Mirasi listesinde ve gercekten hos bir sey. Bir Akdeniz kiyi kasabasinda ne gormeyi bekliyorsaniz burada da karsiniza cikiyor. Sonra deniz kenarinda bir acik hava lokantasi, sonra balik, sonra... hayir burada raki yok. Sarap uyar mi?

Kaplumbaga hiziyla dolastigim Colonia insana huzur veren hic acelesi olmayan bir sehir. Hic aceleleri olmadigi kullandiklari 50 senelik?? modellerden belli degil mi? Sehrin saginda solunda antika araclar gormek mumkun ama bunun disinda halen gunluk kullanimda olan o kadar cok eski arac var ki






























Bu sayfadaki resimleri duzene sokma girisimim dorttur geri puskurtuldu, pes o zaman. Fotolarin yerlesimi bilgisayarin keyfine gore, basalim gorelim bakalim. Buenos Aires'tende ayrilma zamani geldi. Diyorum ki hazir yakindayken Lubnan'a bir ugrasam mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...