Arjantin'e nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Arjantin, Turklerden vize istemiyor. Ulkeye giriste doldurgunuz turist kartini ulkeden cikarken de gormek istedikleri oluyor, gumruk kapisina uygulama degisiyor. Siz de kartinizi saklayin.

Ucak Bileti

Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Arjantin'e olan ucuslarda ABD uzerinden transit gelinebiliniyor ( vize gerekli). Baska bir alternatif ise Frankfurt ( transit vize gerekli), ya da Ispanya uzerinden gecip ABD'ye hic girmemek. Arjantin Havayollari pek guvenilir degil, sik sik ucus saatlerinde degisiklik ve ucus iptalleri oluyor. Ulke icinde ucaklar pahali.

Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Arjantin mevsimsel sicakliklar ilk once bolgeye bagli sonra da mevsime. Arjantin'in kuzey kesimleri kis aylarinda deniz kenarinda iliman kaliyor, ayni anda guneyde Patagonya'da yogun kar yagisi goruluyor, yukse kesimlerde yollar kapaniyor. Patagonya'ya gidecekseniz zevkini cikarabilmeniz icin yazin gitmeniz gerekiyor, ama bu durumda da ozellikle Aralik-Ocak aylarinda otel ve ulasim icin yer bulmak zor olabiliyor. Bu aylarda yer ayitmadan yola cikmayin.

Ne kadar harcarim?

Kucuk sehirlerde gunde 25 dolar yeterli olabilirken turistlerin fazla oldugu El Calafate gibi sehirlerde ve Buenos Aires'te 35-40 dolara hostellerde kalarak dolasabilirsiniz.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Ulke buyuk oldugu icin otobus yolculuklari uzun suruyor.Via Bariloche ve Andesmar gibi firmalarin otobusleri uzun mesafelerde rahat, sicak yemek, iki dilde video ve genis, iyice yatan koltuklari var. Buenos Aires'ten yola cikacaklar otobus firmalari ile ilgili olarak otobus terminalinin resmi sitesine bakabilirler.

Bazi hatlarda bu firmalarin otobusleri bile iyi olmayabiliyor, en guncel durumu kaldiginiz hostel, otelden ogrenebilirsiniz. Arjantin'in gezginler icin iyi bir yani hostellerde bedava internetin yani sira bedava kahvalti, bedava mangal ve bazi yerlerde bedava bira bile olmasi. Anlayacaginiz rekabet yuksek. Genelde www.hostelworld.com dan buldugunuz kalacak yerler iyi oluyor.

Ulkede gorulecek cok yer var: Buenos Aires, Iguazu selaleleri, Patagonya, Ushuia, El Calafate, Perito Moreno buzulu, Salta, Bariloche ve Mendoza bunlardan baslicalari.

1 yorum:

  1. çok teşekkürler bu bilgiler için, her yerde bulunmayan bilgiler ;)

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...