Yoldan portreler: Wall Street´i birakip iki senelik dunya turuna cikan Petra


Petra, Amerikali ( Singapur kokenli olmasi ve devamli fotograf cekmesi sayesinde insanlar daha cok Japon oldugunu saniyorlarmis, dogru ben de oyle sandim), 27 yasinda, Wall Street'de servet yonetimi uzerine calisiyormus. Sonra bakmis yollar onu cagiriyor, iki senelik bir dunya turu icin kendini yollara vurmus. Yolculugun son alti ayina girmis durumda, ABD deki ekonomiyle ilgili sorunlar cozulmezse belki zorunlu olarak gezimi uzatacagim diyor. Ushuaia Tierra del Fuego Milli parkinda yururken , Petra'da klasik iki sorumuzdan nasibini aldi. Yagmur konusmamiza izin vermeyecek kadar hizlanana kadar cevapladi.

-Petra, sence hayattaki en onemli uc sey nedir?

Mutlu olmak ve bunun devamli olmasi. Insan niye yasar ki? Sefalet icinde surunecegim ve kendimi hep kotu hissedecegin bir hayati ister misin? Kimse istemez. Insan dunyaya mutlu olmak icin gelir. Hayatin ana amaclarindan biri en uzun sure mutlu olmaktir. Ornegin beni bu ara yolculuk etmek mutlu ediyor. New York'ta oturuyor olsaydim -ki bir cok insanin ruyasi bu- cok mutsuz olurdum. Insan kendisini neyin mutlu ettigini bilip pesinden gitmeli. Ben gidiyorum.

Saglik. Sagligim iyi olmasaydi bu yaptiklarimdan cok zevk alamazdim. Insan kendine iyi bakmali.

Ve sonuncusu ise arkadaslar ve aile cevren. Insani cevresi cok etkiliyor. Seni elestirerek kendine olan guvenin yok edebilir, ovup olmayan yetenegini ortaya cikarabilirler. Cevremin destegini kendimde hissetmek iyi bir sey. Yola cikmadan babam isi birakmama cok karsi cikti, ama kotu bir sey de demedi. Bu onemli bir seydi benim icin.

- Peki hayatta ogrendigin en onemli sey nedir?

Degisimden kacamazsin. Istedigin kadar kork, istedigin kadar karsi cik. Degisim hep gelecek, bunu bilip degisikli oldugunda uyum gostermek gerekli korkup kosene sinmemek lazim. Arkadaslarla telefonda konusuyoruz, ekonominin asagi gitmesinden cok rahatsizlar. Wall Street'te olunca tabi daha fazla etkilerini hissediyorlar, ama bugun asagi giden ekonomi yarin yukari gider. Degisim kotu bir sey degil, degisememek kotu bir sey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...