Kosta Rika'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

Kosta Rika, Turklerden vize istemiyor. Ulkeye giriste donus ucak biletiniz soruluyor. Diger Orta Amerika ulkelerine kiyasla gumrukleri daha siki. Karadan giris yapacaksaniz, giris islemleri uzun surebilir; herkesi ariyorlar.

Ucak Bileti

Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Kosta Rika'ya olan ucuslarin cogu ABD'de Miami, Atlanta ya da Houston aktarmali. Yani ABD vizesi almaniz gerekiyor. Baska bir alternatif ise Frankfurt ( transit vize gerekli), ya da Ispanya uzerinden gecip ABD'ye hic girmemek. Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Kosta Rika'da dort mevsim yok. Onun yerine yagmurlu ve kuru mevsim var. Kuru mevsim Aralik ayindan Nisan'a suruyor. Gideceginiz sehrin yerine gore sicaklik ortalamasi degisebilir: San Jose yuksekte oldugu icin kuru mevsimde sicaklik 15 dereceye kadar duserken ayni mevsimde deniz seviyesinde 20-25 dereceden asagi inmeyebilir.

Ne kadar harcarim?

Orta Amerika'nin en pahali ulkelerinden biri Kosta Rika. Buna ragmen gunde 30-40 dolara ( bulundugunuz sehre gore degisir ) cok iyi zaman gecirebilirsiniz. Standartlari diger Orta Amerika ulkelerinden daha yuksek ve oldukca cok ABD'li ziyaretciye alisiklar. Bundan dolayi Orta Amerika'da en fazla bahsis beklenen yerdir.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Kosta Rika'ya Turkiye'den dogrudan gidiyorsaniz, buyuk ihtimalle San Jose'den giris yapacaksiniz. Kosta Rika hostellerinde ulkede uzun sure seyahat etmis ( 5-6 ay) bir suru Amerikali'ya rastlayacaksiniz. Tatil mekanlarinin en guncel durumunu en iyi bu tur yolculardan alabilirsiniz. San Jose'de 2-3 gunden sonra otobusle deniz kiyisindaki kucuk kasabalardan birine gidebilir ya da yagmur ormani turlarindan birine katilabilirsiniz.

1 yorum:

  1. merhabalar.ben canada toronto üzeri kosta rikaya gitmek istiyorum.çünkü amerika üzeri olduğunda sizden öğrendiğim kadarıyla vize talep ediliyor.acaba canada üzeri gitmek istesem yine vize talep edilebilirmi.bunun için yardımcı olursanız çok memnun kalıcam.şimdiden tesekkürler..........

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...