Guatemala'ya nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize


Guatemala, Turklerden vize istemiyor. Guatemala'ya giriste 90 gunluk giris izni veriliyor. Ayni giris damgasiyla Nikaragua, Honduras, El Salvador ve Guatemala'ya girebilirsiniz. Yani 90 gun aslinda toplam dort ulke icin gecerli, yeniden 90 gunluk uzatma almaniz icin Belize ya da Kosta Rika'ya girip cikmaniz gerekiyor.


Ucak Bileti

Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Guatemala'ya olan ucuslarin cogu ABD'de Miami, Atlanta ya da Houston aktarmali. Yani ABD vizesi almaniz gerekiyor. Baska bir alternatif ise Frankfurt ( transit vize gerekli), ya da Ispanya uzerinden gecip ABD'ye hic girmemek. Bilet fiyatlari tatil gunleri, resmi gunler, bolgesel kutlamalar ve bunun gibi nedenlerle gunluk olarak degisebilir, bundan dolayi birden cok kaynaga degisik zamanlarda bakmak yararli olur.

Ne zaman gitmeli?

Guatemala'da dort mevsim yok. Onun yerine yagmurlu ve kuru mevsim var. Kuru mevsim Aralik ayindan Nisan'a suruyor. Guatemala'da yagmur ormanlari, col, yuksek daglar ve batakliklar oldugu icin gideceginiz sehrin yerine gore sicaklik ortalamasi degisecektir. Su adresten havanin durumuna ve ortalama sicakliklara bakabilirsiniz http://www.wunderground.com/global/GU.html

Ne kadar harcarim?

Orta Amerika'nin en ucuz ulkelerinden biri Guatemala. Gunde 15-20 dolara orta dereceli yerlerde kalarak ulkeyi gezebilirsiniz. Hatta fazla turistin ugramadigi bolgelerde tek kisilik otel odasinin $3 , gunluk yemek masrafinin $4'a indigi tecrubeyle sabittir ( Lago Atitlan civari).

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

Guatemala'ya Turkiye'den dogrudan gidiyorsaniz, buyuk ihtimalle Guatemala sehrinden giris yapacaksiniz ki. Guatemala sehrinde gorulecek fazla bir sey yok, geceleri tehlikeli olabilir. Cogu yolcu havaalanindan $5'a minibuse binerek yakindaki Antigua kentine geciyor. Antigua, Orta Amerika'da bulacaginiz en guzel en rahat ve tabi en turistik sehir. Antigua'da calisan onlarca turizm acentasi sayesinde ulkenin her yerine ucuza seyahat ve tur ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...