Dunya Kazan, Ben Kepce

Okulu bitirip is hayatina atilali uzun bir sure oldu. Is yasamimda uzun soluklanmadan yogun bir sekilde cok sayida ulkede calistim, simdi sira biraz soluklanip uzun zamandir istedigim dunya gezisini yapmakta. 2008 yilini yolda gecirecegim. 2 Subat gunu dunya turumun ilk duragi Los Angeles’a dogru kendimi yollara vuracagim. Yol hallerimi buradan takip edebilirsiniz. Hatta takip etmekten ote sizde katkida bulunabilirsiniz: gidecegim yerlerde gezilecek, gorulecek, yenilecek vs seylere dair tavsiyeniz varsa bana yazin, denk gelirse bakarsiniz sizin yerinize ben yaparim.

Gideceklerime, yapacaklarima gelince… Son gunlerde arkadaslarimin dunya gezisi konusunda bir suru sorusuna cevap verdim. Buraya kisa bir ozetini koyayim :

- “Ne kadar dolasacaksin?”

- “2008 boyunca

- “ Bir gezi icin cok uzun degil mi?

- Aslinda kisa bile, gezilecek cok yer var.”

- Simdiye kadar gezdigin o kadar ulke yetmedi mi?”

- Yaa onlar cogunlukla is icindi, simdi de biraz kendim icin dolasacagim

- Nerelere gideceksin?”

- Istek listem uzun. Tam bir plan yapmis degilim, sadece oneworld RTW ucak biletiyle gidecegim yerler kesin, digerlerini gorecegiz bakalim.”

- Tamamda nereleri?”

- “ Kesin gitmek istediklarim: Venezuella, Jamaika, Karayipler, Guatemala, El Salvador, Honduras, Kosta Rika, Bolivya, Arjantin, Ekvador, Peru, Sili, Uruguay, Kolombiya, Belize, Nikaragua, Avusturalya, Yeni Zelanda, Singapur, Japonya, Hong Kong, Vietnam ve Filipinler. Haa bir de zaman olursa ve denk gelirse gideceklerim var: Bahamalar, Panama, Fiji, Kore, Makau, Laos, Kambocya, Burma, Indenozya, Fiji ve Sri Lanka. Bu ikinci grup sart degil ama fena olmazdi. “

- “Nerelerde kalacaksin yolda?”

- “ Daha cok hostellerde, tavsiye edecegin yerler varsa soyle”.

- “ Yolculuk uzun, bavulun buyuk olmali?”

- “ Sirt cantami aliyorum, butun giysilerim 15 Kg tutuyor, icinde yazlikta var kislikta. Daha buyuk bir seyle dolasmak zor olurdu

- “ Yolda yalniz dolasmak sikici olmaz mi?”

- “ Yoo, yola yalniz cikmak iyidir. Dolasacak yerlerde secim ozgurlugu saglar. Yapacak o kadar cok sey var ki, sikilmak zor be.”

5 yorum:

  1. Gittiğin yollarda sadece senin ayak izlerin olsun.
    Kimsenin gitmediği yollardan gidesin, kimsenin görmediklerini göresin.
    İyi yolculuklar.
    Yol'cu olmak dileğiyle...

    (İlk yorum ;) yorumların bol olsun)

    YanıtlaSil
  2. Uyku tutmadi, kitap okumaya koyuldum. "Bir tek düş gerçektir. Düş, var olan en gerçek şeydir. Gerçekliğin bu dünyasında devinmeyi öğren. ..." yazıyordu kitapta. Ne demiştin o gün diye düşündüm; Şimdi Gezelim miydi sitenin adı? Kısa bir google araştırması ve site burada.

    "Düş"ünün peşindesin ya, yolun açık ola.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Basor, bu kadar ulkeye gitmek icin nasil vize alacaksin yav ? Benim 2 saat uzakliktaki ulkeye gitmek icin bile anam agliyor.

    YanıtlaSil
  5. basar kolay gele, yolun acik ola...
    habererini 4 gozle bekliyorum
    didem

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...