Güneydoğu Asya'da Ruh Evleri, Fareler ve İnsanlar

Güneydoğu Asya'da dolaşırken hemen her binanın yakınında ruh evlerinden en az bir tanesiyle karşılaşacaksınız. Tanıştırayım: ruh evi böyle bir şey.

 Ruh evi niye yapılır? Tayland, Burma, Laos ve Kamboçya'da Budist inanca göre her yerde ruhlar yaşar. Eğer bina yapmak isterseniz ilk önce o arsada yaşayan ruhları bu iş için yaptırdığınız bir "ruh evine" taşımanız gerekir, yoksa bina yapılınca ruhlar orada yaşayanları rahatsız eder. Bina yapılınca da oraya taşınmış, ruh evinde yaşayan ruhlara günlük adaklar sunmanız gerekir.

Foto kaynak: http://www.trisharay.com/

Nedir bu günlük adaklar?
Çiçek.
Pirinç.
Basit yemekler.
Muz.
Tütsü.
İçki (pirinç votkası, rom vb).
Tayland'da kırmızı Fanta, illaki pipetli ( çünkü ruhlar da Fanta içmek için pipete ihtiyaç duyar).
 Bazen tatlılar.


Bayram seyransa bu adak işi biraz abarabilir.

Tamam adaklar yapıldı. Hemen her binanın yanında açık havada biraz yiyecek var. Ve yarına kadar da orada duracaklar, çünkü ancak yarın yeni adak geldiğinde temizlenecekler.

Doğal olarak geceleyin adakların başına yakındaki kedi. köpek ve özellikle fareler çörekleniyor. Bölgede yağmur yağdığında kovayla indirdiği için her yerleşim biriminde yağmur suyu tahliye kanalları var. Alın size fare otoyolu. Yiyecekte bol.

Güneydoğu Asya'da bol bol fare göreceksiniz, şaşırmayın.

Bazen gezmek lazım.
http://www.simdigezelim.com/p/takip-et.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...