Seyredilesi Sıradışı G.Kore Filmleri


Amerikan ve Avrupa filmlerinin konularının tahmin edilebilir olmasından ve aynı formüller etrafında dönmesinden sıkılanlar için G.Kore filmleri iyi bir alternatif sunuyor. Son zamanlarda Asya ve özellikle G.Kore  filmlerine daldım. Aşağıda seyrettiğim filmler arasında konu olarak sıradışı olanlarını paylaşıyorum. Herkesin zevkine hitap etmeyebilir: ee biraz sıradışı, bazen uçuk kaçık, bazen de garip filmler bunlar.

İyi seyirler



Kim'in Adası  -Castaway on the Moon - Kimssi pyoryugi (2009)

Kim hayattaki tüm amaçlarını yitirmiş, borca gömülmüş, sevgilisi tarafından terk edilmiş yalnız bir adamdır. Hayattan aldığı bu darbeler sonucu, yaşamak için hiçbir nedeni olmadığına karar verir ve kendini han nehrinin sularına atar. Uyandığında kendini nehrin üzerindeki küçük bir ıssız adada bulur.

Başlarda tekrar kendini öldürmeye çalışsada kısa sürede bundan vazgeçer. Bu yalnız ve sorunlardan uzak hayatına alışmaya başlar.




Vaha - Oasis-  (2002)

Hayat bazen işlenen suçların vicdan sancısını ayyuka çıkartarak çok farklı sapaklara yönlendirir insanları. Jong-du, farklı ve hatta sorunlu bir davranış biçimine sahip olduğu için genel olarak dışlandığı bir hayat sürer. Bir gün bir kaza yaparak istemeden bir adamın ölümüne sebep olur. Hapse girer ve cezası bitip de dışarı çıktıktan sonra vicdan sancısı onu ölen adamın evine kadar sürükler. Orada adamın sakat ve felçli kızı ile karşılaşır. Kendine hakim olamaz ve kıza tecavüz eder. Sakat kız, her ne kadar acı çekse de aslında tatminsel bir şeyler yaşadığı için Jong-du’ya bağlanır ve bir aşk hikayesi çıkar ortaya. Ancak bu aşk toplumda onları, dışarıda bırakanlar tarafından illa ki hor görülecektir.


Ben Bir Robotum Ama Sorun Degil - Saibogujiman kwenchana- I am cyborg but that’s OK (2006)

Bir akıl hastanesinin her biri kendine has özellikteki onlarca hastası arasında, kendisini cyborg zanneden genç bir kızla insanların ruhunu çalabildiğini iddia eden bir erkek hasta bulunmaktadır. Hayatın bildik gerçekliğinden kopmuş bu iki insanın sıradışı yakınlaşmaları, tamamen başka bir gerçeklik üzerine kurulmuş hastane ortamı tarafından da desteklenir.



İçteki Güzellik -The Beauty Inside- Byooti Insaideu (2015)
Woo-Jin, her uyandığında farklı bir kişiye dönüşmektedir. Woo-Jin, Yi-Soo adında bir kadına aşık olur. Bu arada Woo-Jin farklı insanlara dönüşmeye devam etmektedir.







Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...