Dünyanın En Tehlikeli 50 Şehri


Economist dergisinin son derlediği rakamlara göre dünyanın en tehlikeli 50 şehri açıklanmış. Son açıklamaya göre dünyanın kişi başına en fazla cinayet olan ve dolayısıyla en tehlikeli şehri El Salvador'un başkenti San Salvador ( ki bu şehirdeki izlenimlerin burada):  San Salvador'da yaşayan her 100,000 kişiden 190'ı 2015'te cinayete kurban gitmiş.

Tehlike bakımından bir basamak aşağıda Honduras var: ülkenin San Pedro Sula şehrinde geçen sene 100,000 kişi başına 110 cinayet işlenmiş. Diğer şehirlerin isimlerine siz de yukarıdaki grafikten ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en tehlikeli şehirlerinin çoğu Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da. Bunun asıl sebebi bölgedeki uyuşturucu ticareti ve yoksulluk.  Listeye Afrika'dan Güney Afrika'nın en turistik şehri olan Cape Town'da girmiş.

Gezmek lazım bazen, dikat ederek.




Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...