Cennette Çalışıp Cehennemde Yaşayanlar: Ünlü Tatil Adalarında Hayat







"Davulun sesi uzaktan hoş gelir" deyişi Karayipler, Maldivler, Şeyseller ve benzeri ünlü tatil merkezlerini gördükten sonra söylenmemiştir ama buraları tarih etmek için gerçekten tammm cuk oturan bir deyiş.



Dolaştığım Barbados, Jamaika, Maldivler, Şeyseller , Antigua, Saint Vincent ve Grenadinler gibi kıyıları ve lüks tatil olanaklarıyla ün yapmış adalarda gelen ziyaretçilerle adada yaşayan halk arasında tam bir uçurum var.

Ada halkları genel olarak kıyılardaki lüks otellerin uluslararası büyük firmaların elinde olmasından ve tatil yapmaya gelen turistten kalan paranın adada kalmayıp ana firmanın kasasına geri dönmesinden şikayetçi.  

Üstelik adalara gelen paralı turistler ev ve yemek fiyatlarını yükselttikleri için ada halkları kendi vatanlarında fakir kalmış, yemeğe bile zor para yetiştirir durumdalar. 

 Bu saydığım sebeplerden dolayı bir çok ünlü tatil adasında aslında yerel halk gibi yaşayarak ucuza konaklamak ve ucuza yemek mümkün: doğal olarak kaldığınız yer denize uzak ve halkın çoğunluğunun yaşadığı mahallelerde olacaktır.

Sabah kalktığınızda altyapısı kötü, biraz pis mahalle de uyanacaksınız. Sonra deniz kıyısına gidince hem altyapı hem de fiyatlar yükselecek. Ama siz sonuçta tatildesiniz. Bir süre sonra adadan ayrılacaksınız. Ama deniz, güneş ve lüks tatil satan  bu ada halkları siz oradan ayrıldıktan sonra da cennette çalışıp cehennemde yaşamaya devam edecek.




Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...