Bazı ülkelerde ,özellikle Asya'da, yemek yerken çubuk kullanıyorlar: pilav, et, balık, çorba yerken illaki çubuk. Daha önce çatal-kaşıkla yediklerinizi çubukla yemeğe başlamak kolay değil. Çubuk kullanmayı öğrenmemiş olanlara yardımcı olmak için lokantalarda verdikleri tek kullanımlık çubukların üzerinde nasıl kullanılacağını hem çizmiş, hem yazmışlar. Bakın.
Tamam mı?
Anladınız mı?
Öğrendiniz mi?
Artık çubukla yemeyi biliyorsunuz, hadi en yakın Çin lokantasına yeni yeteneğinizi denemeye.
Olmadı değil mi? Bir kaç anlatma, bir kaç çizimle olacak iş değil. İnsan çubukla yemeyi öğrenmek için denemeli, biraz üzerine yemek dökmeli, masayı mahvetmeli, işi bilenlere biraz kendini güldürmeli.
Zaman vermeli.
İlk denemede olacak iş değil.
Denemeden de öğrenilecek bir şey değil.
Çubukla yemeyi deneye yanıla, bir süre sonra sonra elinizde çubuk mu var, çatal mı farkına bile varmadan yemeye başlıyorsunuz.
Denemek ve yanılmak çubuk kullanmayı öğrenmek için anahtar.
Oysa lise, üniversite eğitimimiz böyle mi?
Çok nadir istisnalar dışında kitaptaki bilgileri komutları öğrencilere ezberlettirip "artık sen oldun,iyi öğrendin, şimdi git gerçek hayatta okulda/kitapta öğrendiklerini hemen hayata geçir" denmesi ne kadar gerçekçi?
Bazı şeyler , çubuk kullanmak kadar basit olanlar dahi, kitaplardan öğrenilemez yaşanması lazım. Seyahat etmek sizin daha çok tecrübeyi çok daha kısa sürede edinmenize yol çar. Yola çıkmak iyidir, gezmek lazım bazen
Yazının ana fikri: Teoride, teori ve pratik arasında fark yoktur: ama pratikte vardır. (Yogi Berra)
Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.
Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.