Arjantin'e gidecekseniz, artık ertelemeyin. Ülke bugün %38 ucuzladı.

Arjantin bir çok yönden Türkiye'ye benzeyen bir ülke. Geçmişine baktığımızda askeri darbeler, yolsuzluklar, adam kayırma ve kötü yönetim var. Ama ülke güzel, ülke gezilesi.

Ekonomide kötü yönetim bir yere kadar etkisi yavaşlatılabilen bir şey. Ama eninde sonunda politikacıların söyledikleri yalanlar gerçeklerle yüzyüze gelmek zorunda kalıyorlar. Bloğumu takip edenler bilir, üç sene önce Arjantin'e gittiğimde ülkenin döviz kurunun suni olarak yüksek tutulmasından dolayı her şeyin turistler için pahalı göründüğünü,  gayrı resmi faaliyet gösteren döviz büfelerinde para bozduranların %40-%50 daha fazla Arjantin pesosu aldığını yazdım. Sonra da senede bir kaç kere Arjantin'e ucuz seyahat yöntemlerini  tekrarladım.

Arjantin ekonomisi suni olarak yüksek tutulan döviz kuruna daha fazla dayanamamış ve dün ülke parası %38 değer kaybetmiş:17 Aralık'ta 1 TL=3.3 Arjantin pesosu iken, bugün 1TL=4.53 ARS. 

Yani Arjantin artık %38 daha ucuz.

Bence Arjantin'e gidecekseniz, artık ertelemeyin. Daha da ucuz olmaz.

Üstelik Türk Lirası da bir ara gerçeklerle karşılaşacak: bizim para değer kaybetmeden Arjantin zamanı.Şimdi. Gezelim.





Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...