Belçika'nın Brugge-Bruges-Brügge yani Brüj kenti

1500'lerde geçen bir film çekmek istesek hiç dekora gerek kalmadan çekebileceğimiz fazla mekan yoktur. Brüj tren istasyonundan inip sokaklara adım attığınız an sizi şöyle bir 500 sene geriye anından geri görürebilme yetisine sahip bir şehir.

 11. yüzyıldan 17.yy'a kadar önemli bir liman ve ticaret merkezi olan şehir, 1900'lerin başında fazla insanın uğramadığı ekonomisi kötü harap bir şehir haline gelmiş. Belki de bu sayede dünya savaşlarının yıkımından kurtularak neredeyse bozulmadan günümüze gelmiş.
 Üç ayrı dilin konuşulduğu Belçika'da bizim Brüj dediğimiz şehre Flaman kökenli Belçikalılar Brugge, Fransız  kökenli Belçikalılar Bruges ve Alman kökenli Belçikalılar da Brügge diyor. Brüksel'den trene bindiğinizde durakların isimleri hem Flamanca hem Fransızca anons ediliyor. İyi ki de böyle çünkü durakların isimleri de tıpkı Brüj'ün adı gibi sorduğunuz kişiye göre değişiyor. Birisi size Brüksel Nord istasonunda in derse aslında Brüksel Midi istasyonunu kastediyor olabilir, çünkü ikisi de aslında aynı yer.  
 Her neyse kısa keseyim, zamanında şehri yabancı istilasından korumak için kazılan hendekler günümüze kadar çok iyi korunmuşlar ve insanda habire fotoğraf çekme isteği uyandırıyorlar. Şehri anlatmak yerine fotoğraflara bakalım daha iyi olur bence. Hadi öyle yapalım.





















Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz. 

Simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...