İkinci kitabım "Yolden Portreler" Amazon'da satışta

Simdigezelim.com'daki gezi notlarıma dayanarak yazdığım ikinci kitabım "Yoldan Portreler: İki Dünya Turundan İnsan Manzaraları ve Hayat Dersleri" bugün Amazon.com'da satışta.

http://www.amazon.com/Yoldan-Portreler-Turundan-Manzaralari-Dersleri/dp/1500877514


 Kitabın konusu nedir?

Çıktığım iki dünya turunda karşılaştığım yüzlerce kişiye sohbet arasında hep aynı iki soruyu sordum ve bunların çoğunu da Şimdigezelim.com'da yayınladım. neydi bu sorular?:

1) Sana göre hayattaki en önemli üç şey nedir?

 2) Şimdiye kadarki tecrübelerinin ışığında hayatta yaşayarak öğrendiğin en önemli şey nedir?

Brezilyalılar, Hollandalılar, El Salvadorlular, yamyamların torunları, tuk-tuk sürücüleri, İspanyolca öğretmenleri, dokuz sene hiç durmadan seyahat edenler, kütüphaneciler, ABD'liler, Taliban'la Afganistan dağlarında gezenler, pazarlamacılar, dedeler, aşçılar, seks işçileri, müzisyenler, rehberler, mayın temizleyicileri cevapladı ve bana hissetiklerini, hayattan öğrendiklerini ve en çok önem verdiklerini anlattılar. Sonunda "Yoldan Portreler: İki Dünya Turundan İnsan Manzaraları ve Hayat Dersleri" ortaya çıktı. Onlarca ulustan ve çok değişik kesimlerden insanlar için hayatın ne ifade ettiğini gezi notlarıyla beraber bu kitapta keyifle okuyacaksınız.



Kitabı satın almak için: http://www.amazon.com/Yoldan-Portreler-Turundan-Manzaralari-Dersleri/dp/1500877514

Biraz daha detay sevenler için kitabın önsözü ve içindekiler kısmı aşağıda.



KİTAP HAKKINDA, ÖNSÖZ NİYETİNE

Selam Okuyucu,
Bir kez daha seninle beraberiz. Geçen sefer seninle 55 ilginç yerde beraber dolaşmıştık, o gezinin sonucunda kitabım “Şaşırmak İçin Gezmeniz Gereken 55 Yer” piyasaya çıkmıştı. Kitabın basımından sonra daha da çok seyahate çıkma fırsatım oldu: gördüğüm ülke sayısı 130’u geçti. Yeni bir gezi kitabı yazasım var ama bu kez daha farklı bir şey yapalım diyorum. Mesela geziyle ilgili olmayan bir gezi kitabı olsa… Ya da dünya coğrafyası yerine insan coğrafyasında dolaşsak…
Açayım biraz. Gezip görme tutkum nedeniyle çok değişik şehirleri gördüm, çok değişik kültürleri tanıma fırsatı buldum. Bu sırada edindiğim tecrübeler beni öyle bir noktaya getirdi ki çoğu zaman gezdiğim bölgelerde “görülmesi gereken yerlerden” bayağı çok sıkıldığım oluyor. Müzeler, ören yerleri, tapınaklar, sarayları ziyaret etmek yerine sokaklarda yürüyüp insanları görmek ve onlarla konuşmak bana çok daha ilginç geliyor. Zaten çok gezdiğiniz zaman bir süre sonra bütün tapınaklar, görkemli şehirler, zarif eserler birbirine karışmaya hepsi bir olmaya başlıyor. Bir kere Taj Mahal’ı ya da Angkor Wat’ı gördükten sonra insan daha azıyla yetinmek istemiyor, ama nereye kadar? Seninle bu gezimizde daha farklı bir şeyler yapmamız lazım ki aynı keyfi yakalayabilelim. Diyorum ki bu kez sadece gittiğimiz yerlere değil, insanlara ve özellikle insanların hayat hakkında düşündüklerine odaklanalım. Ne dersin? Anlaştık mı? Kitap hem bir gezi kitabı olacak hem de değil. Bakalım beğenecek misin?
Başlamadan önce karşımda olsan hemen soracağın “nasıl oldu da bu kadar çok yeri gezdin?” ve “niye bu kitabı yazdın?” sorularına cevap vereyim.
Her şey bir şarkıyla başladı.
24 yaşındaydım, para biriktirip Tahtakale’den o zamanlar daha yeni yeni yayılmaya başlayan CD’li bir müzik sistemi aldım. CD kalitesinde ses dinlemenin ne olduğunu eve gider gitmez denemek istiyordum. Sistemi satan mağazanın raflarındaki kısıtlı sayıdaki CD’lerden birini raftan aceleyle alıp eve getirdim. CD, Los Incas grubunun Güney Amerika şarkılarından derlediği bir seçkiydi. Albümde içinde “Titikaka” nakaratı geçen şarkı nedense beni iyice sardı, tekrar tekrar dinledim. Bu isimde bir göl olduğunu hayal meyal hatırlayınca hızla dünya atlasını karıştırıp Peru’daki Titikaka gölünü buldum. Kendimi Titikaka gölü kıyısında bu şarkıyı dinlerken gözümün önüne getirdim, “bir gün bu şarkıyı mutlaka yerinde dinleyeceğim” dedim. Sonra ne mi oldu? Araya hayat girdi. Deli bir tempoda çalışmayla ve işimde giderek yükselmeyle dolu seneler geçti. Bu sürede 50’den fazla ülkede çalıştım, 5 ülkede yaşadım, projelere koşturdum. Tatillerimde de yeni ülkelere gittim ama bir türlü Titikaka kıyılarına gitmeye fırsat bulamadım.  Şarkıyı ilk dinlememin üzerinden 14 sene geçtikten sonra birden Titikaka şarkısını yerinde dinleme zamanının geldiğine karar verdim. İşimden istifa ettim, bütün eşyalarımı, mobilyaları, kısacası kitaplarım dışında her şeyi arkadaşlarıma verdim ve sırtımda 14 kiloluk bir çantayla 10 aylık bir dünya seyahatine çıktım. Yol çok, ama çok keyifliydi. 10 ay önce 12 aya uzadı, sonra 13, 14, sonra 15. Her neyse, pasaportumdaki son sayfayı da bitirince mecburen 16 ay sonunda 40 ülke daha gezmiş olarak Türkiye’ye döndüm. Gezimin başından itibaren gezdiğim yerler ve karşılaştığım insanlarla ilgili notlar almaya başladım. “Şaşırmak İçin Gezmeniz Gereken 55 Yer” kitabıma kaynak olan notları ilk dünya turum sırasında aldım. Gezimin başında sadece gezilen yerlerle ilgili notlarım daha uzunken, sonraları konuştuğum insanlarla ilgili aldığım notlar artmaya başladı. Kitapta okuyacağınız insanlarla gezerken tesadüfen karşılaştım, birkaç gün ya da bazen sadece birkaç saat beraber gezdik. Beraber gezdiğimiz insanlara birçok başka sorunun yanında aşağıdaki iki soruyu sordum:
1) Sana göre hayattaki en önemli üç şey nedir?
2),Şimdiye kadarki tecrübelerinin ışığında hayatta yaşayarak öğrendiğin en önemli şey nedir?
Niye bu iki soru? a) Merak; b) Herkese sorulabilir;            c) Aklıma öyle geldi; d) Hepsi.
Sonra.
Ben geri geldim ama aklım yolda kaldı. Biraz daha günlük hayata dalmaya çalıştım. Arada “Şaşırmak İçin Gezmeniz Gereken 55 Yer” kitabımı bitirdim. Asya’da birer aylık üç geziye daha çıktım. Kesmedi. Baktım çare yok, tekrar yola çıkmam lazım. Bu kez o zamanki kız arkadaşım, şimdiki eşim Yeliz’le dünya turuna çıktık.
İkinci dünya turu bu kez on bir ay sürdü. Gezdiğim ülke sayısı bu sayede 130’u aştı. Yolda yine bir sürü gezi notu aldım, bir kısmını www.simdigezelim.com bloğuma aktardım. Paylaştığımda tutkulu bir takipçi kitlesine sahip olan ve yolda karşılaştığım insanları anlattığım yazıları kitaplaştırmam için arkadaş çevremden istekler gelmeye başladı. İşte Sevgili Okuyucu, elinde tuttuğun bu kitap, iki dünya turu sırasında karşılaştığım yüzlerce insanla yaptığım sohbetlerden süzülen hayat tecrübelerinin demlendiği yer.
Peki, kitaptaki insanları nasıl seçtim?
Yolda karşılaştığınız birçok insanla sohbet etseniz de çoğu aklınızda kalmıyor, uçup gidiyor. Ama bazı insanlar var ki anlattıklarıyla hafızanıza ve not defterinize kazınıyorlar. İnsanların hafızamda yer etmeleri kişisel bir şey olduğuna göre yazılacak insanları seçimim biraz öznel. Kitaptaki insanlarla karşılaşmam tamamen tesadüf olduğuna göre de konu seçimim biraz şans. Yazılara konu olan kişilerle bazen birkaç gün bazen de sadece birkaç saat beraber gezdiğimiz için bazı yazılar uzun, bazıları kısa. Bir de aklımdayken bir gözlemimi yazayım. Tek başınıza dolaştığınız zaman karşılaştığınız insanların özellikleriyle çift olarak dolaştığınızda konuştuğunuz insanların özellikleri farklılaşıyor. İnsanlar teke tek konuştuklarında daha uzun ve daha derin konulara girebiliyorlar. Bu yüzden elinizdeki kitaptaki insanların çoğu ilk dünya gezimde karşılaştıklarımdan.
Kitabı nasıl okumalı?
Sevgili Okuyucu, kitabı dilersen sırayla baştan sona doğru oku, dilersen oradan oraya zıpla. Gerçi bana sorarsan sırayla gitmekte yarar var, ama şart değil. Kitap senin, karar senin. Umarım benim yazarken aldığım keyfi sen de okurken alırsın.




Bu kitapta okuyacağınız insanlar





İnsanlar ve            milliyetleri

1
Brian  (ABD)
13
2
Victor  (İngiltere)
17
3
Tatsuya  ( Japonya)
21
4
Eul-Yong  (G.Kore)
26
5
Annemieke  (Hollanda)
31
6
Hector ve Maria  (El Salvador)
34
7
Arilecha  (Sri Lanka)
38
8
June  (Kore)
40
9
Simon  (İtalya)
44
10
Jim  (ABD)
48
11
Randah  (Ürdün asıllı)
51
12
Erosta  (Brezilya)
55
13
Jose Prentice  (Guatemala)
58
14
Omar  (İsrail)
64
15
Jenny  (ABD)
68
16
Craig  (Avustralya)
73
17
Jacobus  (Hollanda)
77
18
Petra  (ABD)
81
19
Anthony  (Kanada)
85
20
Matthias  (Almanya)
89
21
Tito Castro (Bolivya)
94
22
Akira  (Japonya)
101
23
Jose  (Venezuela asıllı)
103
24
Azuz  (Cezayir asıllı)
106
25
Smitha  (Hint asıllı)
110
26
Rebecca  (İngiltere)
116
27
Takashi  (Japonya)
118
28
Katherine  (ABD)
129
29
Anjo  (Filipinler)
132
30
Jose Pedro  (İspanya)
135
31
Francis  (Malezya)
139
32
Tri  (Kamboçya)
143
33
Ray ve Annemarie  (İngiltere)
145
34
Christian  (Fransa)
148
35
Hery ve Jean-Claude (Madagaskar)
152
36
Ve sen Sevgili Okuyucu
157








Bir kez daha yazayım: kitap için şu siteye gitmeniz gerekiyor.

http://www.amazon.com/Yoldan-Portreler-Turundan-Manzaralari-Dersleri/dp/1500877514

Peki kitabı Türkiye'de satın alabileceğimiz bir kitapevi yok mu? Kitabı yazdıktan sonra size en hızlı şekilde ulaşması için hemen Amazon.com'da yayınladım. Türkiye piyasası daha yavaş çalışıyor, burada yayınlamak için çalışmaya başlayacağım ama en az 4-5 ay uğraşmak gerekecek. Bu kitapla ilgileneceğini düşündüğünüz ciddi bir yayınevi varsa bana ya da yayınevine bilgi verebilirseniz memnun olurum.


 Simdigezelim.com'a abone olan 5000'den fazla kişiye siz de katılarak daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgileri kaçırmayın. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...