İç organlarınızı bir haftada eriten bulaşıcı Ebola hızla yayılıyor.

İç organlarınızı bir haftada eriten bulaşıcı Ebola virüsü hızla yayılıyor. Son olarak  Gine'de 100'den fazla can alan virüs, komşu Liberya'ya da sıçradı ve orada da 10 can aldı.

Ebola virüsünü kapanların %90'ı iki gün ila üç hafta arasında karaciğer, böbrek yetmezliği çekmeye başlıyor. Daha sonra iç organların erimesinden kaynaklanan iç kanamayla hasta ölüyor.  Hastalığın bilinen bir tedavisi yok, hastalığa kapılanları sadece rahat tutmaya ve susuz kalmalarını önlemeye dayalı bir tedavi uygulanıyor. Geçen sene de Uganda ve Kongo Ebola salgını ve alınan önlemlerim yetersizliğiyle gündeme gelmişti.

Uzmanlar hastalığın daha büyük bir nüfusa bulaşmamasını "bulaştığı hemen herkesi hızlı olarak öldürdüğü için bulaşmaya vakti olmamasına" bağlıyorlar. Ve ekliyorlar " bu virüsün daha zayıf bir şekli ortaya çıkarsa, yani hastalar daha uzun süre yaşarsa işte o zaman sorun büyük olur" diye uyarıyorlar.

Ebola'dan  için korunmanın şu an için biline en iyi yolu hastalığın olduğu bölgelerden uzak durmak.

Kaynak: BBC


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...