Kız arkadaşıyla yılbaşı alışverişine çıkan Çinli adam dayanamayıp intihar etti.

Çin komünist olduğu yıllardan sonra çok yol aldı, bazı açılardan batıdan bile daha kapitalist. Toplumun bir kısmı çok düşük ücretlere çalışırken özellikle büyük şehirlerde yaşayanların maaşları ve yaşam standartları oldukça yükselmiş.  Şehirlerdeki Çinli tüketicileri alışveriş çılgınlığı kelimenin tam anlamıyla "öldüresiye" sarmış.  Geçen hafta gazetelere çıkan bir habere göre kız arkadaşıyla yılbaşı alışverişine çıkan Çinli adam uzun alışverişe dayanamayıp intihar etti.

Habere göre Çin'in Xuzhou kentinde kız arkadaşıyla alışverişe çıkan talihsiz Tao Hsiao, beş saat kadar alışveriş etmesine yardım ettiği kız arkadaşı son bir dükkana girmek isteyince çileden çıktı. Ve bir dükkana daha girmek yerine bu dünyayı terketmeyi seçti.  Beş saatlik alışveriş maratonu sonunda elleri kolları torba dolu olduğu için daha fazla alışveriş yapmak istemediğini söyleyen Tao'ya  kız arkadaşı  " yılbaşının ruhunu bozuyorsun" diye cevap vermiş. Görgü tanıklarının ifadesine göre hararetli bir şekilde tartışan çift birbirine bağırmaya başlamış.  Çiftin kavgası ancak Tao elindeki torbaları yere fırlatıp hızla koşarak kendini Golden Eagle AVM'sinin yedinci katından aşağı atmasıyla son bulmuş.

Basına konuşan AVM sözcüsü "trajik bir olay ama yılın bu zamanı herkes için stresli" demiş.

Bundan sonraki durağımız alışveriş olanaklarıyla ünlü Şanghay. Ama biz alışveriş merkezlerine fazla uğramayacağız, aman diyim nolur nooolmaz.

( Haber kaynakları:  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520753/Chinese-boyfriend-jumped-death-girlfriend-insisted-going-clothes-shop.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490
  ve http://sz.sohu.com/20131209/n391498702.shtml)


 Simdigezelim.com'a abone olun, daha keyifli, daha ekonomik ve daha güvenli bir gezi için gerekli bilgiler posta kutunuza gelsin. Abonelik için buraya gidiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...