Muzdan Ketçap Olur mu?

Gittiğim ülkelerde marketleri gezmeyi seviyorum. Hem hızlı bir şekilde fiyatlardan haberiniz oluyor ve kazıklanma şansınız azalıyor, hem de ülke hakkında turistik yerleri ziyaret ederek öğrenemeyeceğiniz bir çok şeyi marketlerde iki dakikada kapıyorsunuz.  Filipinler'de Negros adasında Robinson's marketi dolaşırken insanlığın uzzzzuuun süreden beri cevabını aradığı dev soruya cevap buldum: "muzdan ketçap olur mu?".

Olur.

Olmuş bile. Filipinlerde muz bol, domates az.  Yemeklerde domatesten çok muz kullanılıyor. Eee o zaman muzdan ketçap niye olmasın?  Afiyet olsun.


Tamam, muz ketçapına mantıklı bir açıklama yapabildiğimi düşünüyorum. Peki buna ne demeli?  Yosun ezmeli süt? Üzerinde kocaman tedavi edici özellikleri olan yosundan yapılma diyor. Küçücük yazılarla da "bu iddia henüz bilimsel olarak kanıtlanmadı" yazıyor.  Mideye, deriye, bağırsaklara, karaciğere, oraya buraya, bağışıklık sistemine iyi geliyormuş.  Sen neymişssin be Lacto Pafi. İçelim güzelleşelim o halde diyorum. Daa.. meret yeşilimsi gri renkli süt be kardeşim.




1 yorum:

  1. karayip adalarında da muz ketacap'ı bol miktarda tüketiliyor.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...