Isla del Sol ( Güneş Adası , Titikaka gölü, Bolivya)




Isla del Sol İnkaların doğuş efsanelerinde yeri olan, kutsal saydıkları bir yer.  Sabah 8 de ve öğlen saat 1'de Copacabana'dan adaya sefer var. 10 kişi alması gereken tekneler 30 kişi yüklendiği için adaya gitmesi 2 saat kadar sürüyor. Motorun bulunduğu yerden dolayı eksoz dumanı teknenin içine geliyor, mazot sarhoşu olmak işinize gelmiyorsa teknenin üst katında gidebilirsiniz.

Ada eskiden şaşalı günler geçirmiş olsa da bugün eski günlerden pek iz yok. Yaklaşık 800 ailenin yaşadığı adada ana geçim kaynağı tarım ve balıkçılık. Biraz da turizm gelirleri var. Adadaki iki köy gelenlerden "ziyaretçi ücreti" topluyor. Karşıdan bir köylü size el sallayıp yanınıza koşarsa tahsildar sizi bulmuş demektir.























Adada görülecek bir şey olmasa da yürümek için güzel bir yer. Bir uçtan diğerine yürümesi üç saat kadar sürüyor. Copacabana yakınlarında bu adadakine benzer yürüyüş rotaları var, üstelik gidiş geliş için 4 saat harcamanız gerekmez. Sonuç: gelseniz de olur gelmeseniz de. Güneş adası olurda Ay olmaz mı? Dönüş yolunda yakındaki Isla del Luna (Ay adası)'un yanından geçiyoruz. Isla del Sol'un temiz havasına inat tekneden kaptığımız mazot kokusu genzimizde Copacabana iskelesine iniyoruz.

Bolivya'daki son gecem bu, yarın Titikaka'nın diğer kıyısına Peru'ya geçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...