Kaçakçılık Merkezi Cuidad del Este ( Paraguay)


Arjantin, Brezilya ve Paraguay sınırlarının buluştuğu sıfır noktasına serbest ticaret bölgesi olarak kurulan Ciudad del Este kısa zamanda bölgenin değil dünyanın en büyük kaçakçılık merkezlerinden biri olmuş.
Daha önce uğradığım Ciudad del  Este'de ( http://www.simdigezelim.com/2008/05/bizde-heryol-var-abisehri-ciudad-del.html )  eskisine göre değişen fazla bir şey yok.


Şehirde ticaret halen dolu dizgin devam ediyor. Ülkelerindeki fiyatların neredeyse yarısına mal satın almak isteyen Brezilya'lı ve Arjantin'liler halen şehre akın etmeye devam ediyor. Değişen belki sadece binaların ve yolların biraz daha eli yüzü düzgün hale gelmesi olmuş. Havalandırmalı alışveriş merkezlerinin sayısı artmış, trafik delirmiş, park yeri bulmak zor hale gelmiş ve daha çok pahalı markalar ortalığa çıkmış. Komşu ülkelerin alım gücünün bir göstergesi belki de. Çarşı pazara şöyle bir göz ucuyla bakıp devam ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...