Nara ( Kyoto yakınları- Japonya)









Kyoto'nun hemen yanıbaşındaki Nara kendi başına iki günde ancak gezilebilecek bir yer. Genelde Kyoto'yla kıyaslanıp es geçilse de bu kadar yakına gelmişken Nara'ya uğramadan geçmek olmaz. Şehir eski binalarının yanı sıra yaşlı nüfusunun yüksek olmasıyla da dikkat çeken bir yer.



Japonya'da ortalama ömrün kadınlarda 87 yıl erkeklerde 83 yıl  olduğu düşünülürse yaşlı nüfustan neyi kastettiğim daha iyi anlaşılır. 
 Kent 2010 yılında kuruluşunun 1300.cü senesini kutlamış. Yani eski tapınak ya da binalar görmek isterseniz çok işiniz olacak. Nara'da görülmesi gerekenler tren istasyonundan kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz mesafede.

İstasyondan tarihi mahalleye uzanan yolun çoğu yaya bölgesi olarak düzenlenmiş. Özellikle Japon turistler gün sonunda geri dönerken bu bölgedeki hediyelik eşya mağazalarını dolduruyor.
Eski binaların ve tapınakların olduğu bölge aynı zamanda park olarak kullanılıyor. Parkta da Nara'nın ünlü geyikleri var. Japonlarca kutsal sayılan bu geyikler ziyaretçilerce bol bol besleniyor.
Japonlar geyikleri beslerken önce eğilerek onları selamladığı için geyikler de selamlamaya alışmış.  Tezgahlarda 100 yene satılan yemlerden aldığınızda  geyikler koştura koştura üzerinize geliyor. Siz hafif eğilince onlar da eğiliyor. Bu da sadece Nara'da yapabileceğiniz bir şey.

Nara'dan bir kaç görüntüyü daha aşağıya ekledim. Buradan güneydeki Kagoshima kentine geçiyoruz.





2 yorum:

  1. Mart 2013'de Japonya seyahati yapacagiz. 9 gun ayirdik ve bu surede Tokyo,Kyoto,Nara ve Osaka sehirlerini gezmeyi planliyoruz.
    Size sorum su olacak: Kyoto-Nara arasi ulasimi nasil yapabiliriz? Kyoto'dan Nara'ya gunubirlik gidip donmemiz mumkun mu? ya da 1 gece Nara'da kalmamizi mi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  2. Bütün Japonya'daki tren yolculuklarını planlamak için http://www.hyperdia.com/ i kullanabilirsiniz. Bütün tren zamanlaması sorularınızı bu site çözecektir. Nara güzel bir yer, Kyoto'da öyle seçim size kalmış.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...