Hakodate ( Hokkaido, Japonya)


Yağmur, yağmur ve daha fazla yağmur. Hakodate şehrinin benim için özeti bu oldu.

Hokkaido adası Japonya'nın en sert iklimine sahip hatta bu haftalarda kuzeyinde kar başladı bile. Hakodate şehri de doğal olarak havadan nasibini alıyor. Şehrin ünlü bir bahçesi ve tapıbağı var ama her ikisi de açık havada dolaşmalık. Yağmur genelde gezmeyi engellemez sadece yavaşlatır ama bu kez Hakodate merkezdeki üstü kapalı caddelerde turlama dışında başka bir şey yapmak içimden gelmiyor.

Japonya'da büyük küçük her şehrin bir alışveriş caddesi var. Bu caddelerin hemen hepsinin üstü kapalı. Bu sayede havadan etkilenmeden alışverişinizi yapıyorsunuz. Bu caddelerde merkezi müzik yayını da yapılıyor. Japonya'da caddeye müzik çalan işletme sayısı yok denecek kadar az, birden nereden geldiği belli olmayan bir müzük duyarsanız büyük ihtimalle yakınlarda bir kapalı çarşı var demektir. Hakodate'nin kapalı çarşısında pek kayda değer bir şey yok, geçiyoruz.Buradan dünyanın en uzun tüneli olan Seikan'ı kullanarak başka bir kış olimpiyatı şehri olan Nagano'ya geçiyoruz. 54 kilometre yeraltından hareket edip Hokkaido'dan Honshu adasına deniz yüzyinin 240 metre altından geçeceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...