Manado ( Kuzey Sulawesi, Endonezya)



Manado şehri Endonezya'nın Sulawesi adasının en kuzeyinde yaklaşık 450,000 nüfuslu bir yer. Sulawesi'nin en büyük şehri olan Makassar'ın ardından ikinci büyük. Manado Sulawesi'nin kuzeyinin ticaret merkezi. Şehrin kendisine fazla gelmesi gereken ama tıklım tıklım dolu olan elektronik mağazalarının olduğu binanın karşısındaki ana caddede üç ayrı alışveriş merkezi sıralanmış. Alışveriş merkezlerinin  arka kısmında olması gereken deniz doldurularak KFC, Macdonalds, Pizza Hut üçlemesine ait devasa binalara terkedilmiş. Yani Manado tam bir tüketim merkezi. Manado halkı tüketim konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığı için olsa gerek akşam dışarı çıktığınızda sokağın karşı tarafını görmenize izin vermeyecek kadar çok minibüs ve araç yolları dolduruyor. Bu coğrafya'da beklenilmeyecek bir şey Manado.

Manado şehrinin deniz kıyısında dolaşmak pek iç açıcı değil, çünkü şehir tüm çöpünü denize döküyor. Dünyanın en iyi şnorkel ve dalış merkezlerinden biri Manado'nun tam karşısındaki Bunaken adası kıyıya 45 dakika kadar uzak olmasına rağmen Manado'nun çöplerinden nasibini ne yazık ki alıyor. Neyse bu akşam Manado'nun sokaklarında biraz daha gezinelim, yarın Bunaken adasına geçeriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...