Chiang Rai, Kuzey Tayland


Chiang Rai, kuzey Tayland'da yaklaşık altmış bin kişinin yaşadığı küçük ama hoş bir şehir. Genelde bölgedeki dağlarda uzun yürüyüşlere çıkmak isteyen veya Laos'a Mekong nehri üzerinden girmek isteyen turistleri rağbet ettiği bu şehir küçük olsa da aradığınız bir çok şeyi bulabileceğiniz bir yer.

 Chiang Rai aynı zamanda Tayland'ın kuzeyindeki altın üçgen bölgesine en yakın şehir. Laos, Myanmar ve Tayland sınırlarının birleştiği bu nokta 1970'lerde uyuşturucu yetiştiriciliği ile ün yapmış.  Bölge ülkeleri daha sonra aldıkları tedbirlerle uyuşturucu sorununu büyük ölçüde halletse de altın üçgenin eski kötü ünü halen devam ediyor.  Aslında kötü ün biraz da turistleri çekmeye yaradığı için turizmcilerin de işine geliyor gibi.

 Şehir merkezinde Kok nehri kıyısında gezinmek ve bir kaç tapınağı ziyaret etmek dışında fazla seçeneğiniz yok.
 Chiang Rai'ın 13 km dışındaki "Beyaz Tapınak" şehirde en çok aklımda kalan yer.
 Ünlü bir Taylandlı sanatçının kendi cebinden inşa ettirdiği tapınağın inşası 1997 yılında başlamış, halen de devam ediyor.
 Budizmin çeşitli yönlerini ilginç bir şekilde anlatan tapınağın içinde fotoğraf çekmek yasak. Fotoğraf Binanın duvarlarını  Keanu Reeves, Spiderman, Ben10, 11 Eylül, Angry Birds ve daha bir çok güncel kültür konularına atıfta bulunan resimler süslüyor.
 Tapınağın başka bir özelliği de altın kaplamalı tuvalet binası ki beyaz olmayan bir tek o var zaten.
 Tayland'daki diğer Budist tapınaklarında olduğu gibi burada da tuvalete ayakkabı ile girmek yasak.
 Ayakkabıyı çıkarıp kapının önüne konan terlikleri kullanmamız lazım.
 Ha bir de yanlış yere park edenlere çok kızıyorlar galiba, benden uyarması.

Buradan Laos'a geçmek üzere Mekong nehri kıyısına doğru yola çıkıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...