Singapur'da


Singapur ( http://www.simdigezelim.com/2008/11/singapurda-tongali-asci-ile-lezzet-turu.html ), Güneydoğu Asya'nın en zengin ülkesi. Bölgede seyahat ediyorsanız eninde sonunda Singapur'dan geçiyorsunuz. Bu şehir-ülke son derece düzenli ve temiz bir yer. Herşey tıkır tıkır işliyor, çalışkan Singapur'lular kafalarını işlerinden kaldırmıyorlar. Singapur'da gezmek için 2-3 gün yeterli bir süre. Daha önce de buradan geçtiğim için bu kez ağırdan alıp haritasız vurdum kendimi sokaklara. Bir yerlere gittim ama "bir daha bulabilir misin?" derseniz kuşkuluyum. Sokaklarda bir yere gitme kaygısı olmaksızın ve acele etmeden dolaşınca diğer gelişlerimin tersine bu kez Singapur'a biraz ısındım sanki.



Singapur'a uğradığımda Çin yeni yılı bitmişti ama kutlamaları halen devam ediyordu.  Çinliler kırmızı rengin şans getirdiğine inanıyorlar, yeni yıla girerken birbirlerine kırmızı zarf içinde para, hediye ya da kart veriyorlar. Çin yeni yılı için açılan hemen her tezgahın rengi doğal olarak en sevilen renk olan kırmızı.



Çinliler fala inanıyor ama kahve, el veya kart falları kesmemiş ki "ben" falı bakıyorlar. Yüzünüzdeki ben ve noktalara göre geleceğinizi okuyorlar, kötü bir şey görürlerse küçük bir ücret karşılığı hemen geleceğinizi onarıyorlar. 


Asya'da dolaşmanın en iyi yanlarından biri envai çeşit meyva ve meyve suları. Hele 30 dereceyi geçen son derece nemli Singapur havasında buzz gibi taze sıkılmış mango, ananas, karpuz vb meyveler çok iyi gidiyor.

Singapur'da sadece bir gün kalıp bir sonraki duğaım olan Bangladeş'e geçiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...