Buluştuk

Dün ( 11/09/2011) Beyoğlu'nda Şimdigezelim + Binrota takipçileri olarak buluştuk. Gelenlerin tümüne  eğlenceli, bol kahkahalı, bilgi dolu paylaşımları için teşekkür ediyoruz. Amma da çok konuşacak / soracak / paylaşacak şey varmış.Sadece bu buluşma için  Edirne'den kalkıp gelen Tülay hanım en erken gelenlerdendi ( İstanbul'da olup amaan Beyoğlu uzak gidemem diyenler örnek alalım) . Başlangıçta üç masayı birleştirmiştik sonra gelenlerle masa uzadıkça uzadı, en son 23 kişiydik. E masa uzun olunca bir uç diğerinin ne konuştuğunu her zaman duyamadı. Arada kulak misafiri olduğum ya da katıldıklarımın bazıları şunlar.



Couchsurfing nasıl çalışır, eve gelen couchsurfing'den gelen 20+ kişi ve tecrübeler, 2-3 senelik dünya turuna nasıl çıkılır, interrail nasıl yapılır, Güneydoğu Asya'da en iyi nasıl dolaşmalı?, 5 sene durmadan dolaşan adamın evi neresidir?, gezmek yorar mı?, yorulan gezgin yerleşik düzene geçerse ne olur?,  Güney Amerika'ya nasıl gidilir? Neyseki aramızda Güney Amerika'nın kitabını yazmış biri vardı ( Sağolsun, Pırıl Yay soruları hemen cevapladı, kitabının linki ), düşük bütçeyle gezmenin en iyi yolları, emekli ve devlet memuru için en iyi gezi fırsatları, Van'dan İran'a turlar, 12 sene tekneyle gezenler, "tekne-stop" çekmenin adabı ve yeri, TV'de gezi programı nasıl çekilir? İbrahim Temo  tecrübesini anlattı ( İbrahim Temo'nun sunduğu Gezi/Fotoğraf programı Uzak Renkler bu akşam 21:30'da World Travel Channel'da),  işten sonra hayat var mı?, kiraz mı ceviz mi ekelim?, en iyi/ucuz havayolu hangisi, Asya'da en iyi dalış mekanları nerede?, yolda para kazanmanın yolları, vize almanın kolay yolları  ve daha bir sürü başka konudan aklımda kalanlar bunlar.

Bu kadar keyifli geçen bir buluşmanın devamı elbet gelecek.  Bir dahaki sefere görüşmek üzere diyoruz.

Başar

1 yorum:

  1. Çok güzel bir etkinlikti. Sadece interrail hakkında konuşabilecek argümanım olsa da sizleri, hayat tecrübelerinizi dinlemek çok büyük keyifti. Çok mutlu oldum katıldığıma.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...