Gürcistan'a nasıl gidilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanır?

(Batum sahili, Gürcistan)


Vize
  
Gürcistan'a vize yok. 

Uçak Bileti

Tiflis ve Batum'a THY ve Pegasus'un uçuçları var. Türkiye'de Hopa'ya uçmak isteyenler iç hat uçuşu ile Batum'a iniyor ve oradan otobüsle Hopa'ya geçiyorlar. Bu uçuş Batum'dan yapıldığı halde pasaport gerekmiyor.


(Tiflis)
*******************************************************************************

Gezdiğim 130+ ülkeden seyahat fotoğrafları ve gezi notlarını bu blogda sık sık güncelliyorum. Siz de simdigezelim.com'a üye olan binlerce kişiye katılın ve içeriği kaçırmayın. 

  1. Abonelik için buraya gidiniz. 
  2. Vaktiniz varsa simdigezelim.com'daki içerikten yola çıkarak yazılan üç kitaba göz atıverin.
  3. Hatta "Şaşırmak İçin Gezmeniz Gereken 55 Yer" kitabımı şuradan ücretsiz indirin. 
********************************************************************************



Otobüs / Minibüs /Tren


Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e Türkiye'nin pek çok yerinden otobüs var. Batum ise komşu kapısı. Caddelerde Türkiyen plakalı pek çok araç görebileceğiniz kente Rize ve Trabzon'dan çok sık minibüs/midibüs seferi var.

Ülke içi ulaşım minibüs ve trenle sağlanıyor. Türkiye'de minibüs şoförleri tehlikeli kullanıyor diyenler Gürcistan'da minibüse hiç binmesin, kendini boşuna yormasın. Tiflis-Batum arası tren 8 saat. Batum-Erivan minibüs seferi yaklaşık 11 saat ve 50 GEL, sadece yazın yapılıyor.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’ten Erivan'a taksi, dolmuş, otobüs, minibus ve tren var. En rahatı yataklı gece treni. en hızlısı dolmuş ve taksi. Dört kişilik bir taksiyi paylaşırsanız kişi başı 40 GEL'e 4.5 saatte Tiflis'ten Erivan'a ulaşabilirsiniz. Aynı hatta minibüsler 30 GEL. Otobüsler eski ve yavaş olduğu için tavsiye edilmiyor.

Tiflis-Batum minibüs 20 GEL, 7 saat. Tiflis-Batum tren 22:45'te var, birinci sınıf yataklı 70 GEL, 4 kişilik odada yataklı 40 GEL, 8 saat.

Bakü, Tiflis tren, 25 Manat, 16 saat. 3 saati sınırda bekleyerek geçiyor.

Tiflis- Erivan ve Erivan-Tiflis-Batum arası tren seferleri de var.
(Tiflis)
Ne zaman gitmeli?


Batum'da hava ılıman, kışları da sert değil. Tiflis'te ise kışları soğuk geçiyor.

Ne kadar harcarım?



Konaklama fiyatları İstanbul ayarında, yemekler turist mekanlarının dışında ( Tiflis eski şehir örneğin) dışında ucuz. Ülkenin şarapları ünlü, kalitesi ve fiyatı makul.

Güvenlik?

2001-2005 yılları arasını kaos halinde geçiren Gürcistan için halen "tehlikeli" sıfatı zaman zaman kullanılıyor. O eskidenmiş, ülke şu anda güvenli ve Kafkas bölgesindeki en etkin polis gücüne sahip. Rüşvet kesinlikle yasak ve alan cezalandırılıyor, yani arabanızla da gelseniz kurallara uyduğunuz sürece sorun yok.

Gürcistan'la ilgili diğer yazılara şu linkten ulaşabilirsiniz:  http://www.simdigezelim.com/search/label/G%C3%BCrcistan

2 yorum:

  1. En azından bu güzel site için bir teşekkür etmek istedim. Ayaklarınıza ve kaleminize sağlık.

    Erdoğan Tezcan

    YanıtlaSil
  2. Blogun işinize yaradığına sevindim, bol ve keyifli seyahatler!

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...