Ermenistan'a nasıl gidilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanır?

Vize
  
Ermenistan Türklere vize uyguluyor, normal pasaportlara 8 dolar karşılığı Ermenistan Dram'ı (AMD) vererek vizenizi hiç beklemeden sınır kapısında alıyorsunuz. Yeşil pasaportu olanların ise önceden internetten ya da Tiflis'teki büyükelçilikten başvurmaları gerekiyor.

Uçak Bileti

Armavia havayollarının İstanbul-Erivan seferleri düzenli olarak yapılıyor.

Minibüs


Gürcistan'ın başkenti Tiflis’ten Erivan'a taksi, dolmuş, otobüs, minibus ve tren var. En rahatı yataklı gece treni. en hızlısı dolmuş ve taksi. Dört kişilik bir taksiyi paylaşırsanız kişi başı 40 GEL'e 4.5 saatte Tiflis'ten Erivan'a ulaşabilirsiniz. Aynı hatta minibüsler 30 GEL. Otobüsler eski ve yavaş olduğu için tavsiye edilmiyor. Tiflis'e İstanbul'dan Pegasus havayolları ucuza, THY daha pahalıya uçuyor.

Otobüs

İstanbul-Ankara-Trabzon-Erzurum'dan Erivan'a giden bir çok Türk otobüs firması var. Sınır kapalı olduğu için Gürcistan üzerinden geçiyorlar.

Ne zaman gitmeli?


Kış ayları soğuk ve buzdan dolayı tavsiye edilmiyor. 

Ne kadar harcarım?



Konaklama fiyatları İstanbul ayarında, yemekler ise yarısı. Erivan'daki Envoy Hostel ( www.envoyhostel.com )
düzgün ve temiz bir yer, gecelik 8000 AMD.

Nasıl gezmeli?

Erivan'da bir kaç gün harcadıktan sonra çevredeki turistik yerlere minibüsle ya da günlük turla gidebilirsiniz. Günlük turlar 8000 AMD ile 15000 AMD arası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...