Ohri ( Ohrid ) Gölü , Makedonya




Makedonya ve Arnavutluk arasındaki Ohrid gölü ( Ohri okunuyor) kıyısına kurulmuş olan Ohri kenti Makedonya gezimizin en güzel duraklarından biri. 

Makedonya'ya gelirseniz Üsküp'e otobüsle 3.5 saat mesafedeki ( otobüs 7-10 Euro) bu kenti ziyaret etmeden geri dönmeyin. Üsküp'ün doğası budanmış kalabalığına birebir panzehir.



Ohri kentinin nüfusu sadece 42,000. Göl kıyısındaki tepelere yaslanmış bu kentin eski kısmındaki tarihi binaları ziyaret ederek rahatlıkla bir gün geçirebilirsiniz.


Eski kentte Ayasofya kilisesi, St.Pantelejmon – Plaoshnik kilisesi ve


gölün tam kıyısındaki St.John Kaneo kilisesi görülmeye ve önünde 20-30 poz fotoğraf yakmaya değer yerler.


Ohri Kalesini de atlamayalım.

Kent, o kadar şirin ve manzaralar o kadar etkileyici ki zaman olsa daha uzun kalmak isterdim.


Şehirden biraz daha fotoğraf koyup Üsküp yazısını hazırlayayım. Üstte Ohri merkezindeki iskele görülüyor. Göl çok berrak, iskeleden denize girenlere sabahın erken saatlerinde bile rastlayabilirsiniz. Aşağıda şehrin genel görnümü.


Ohri gölü aslında eski bir volkanın kraterine oturmuş, suyun derinliğ 350 metreye kadar iniyor. Bölü saran dağların yeşili suya vurunca gözlere ziyafet oluyor.


Şehir merkezinde daha çok hediyelik eşya mağazaları var.


Kıyıda da kafeler ve


balık restoranları. Fiyatlar oldukça makul. İki kişilik tam doyurucu akşam yemeği meze+şarap dahil 15 Euro civarı.


Şehirde çok sayıda pansiyon var. Odalar 5 Euro'dan başlıyor, eli yüzü düzgün olanlarında kişi başı geceliği 8-10 Euro'ya kalmanız mümkün.


Sonuç: ucuz uçak bileti bulunursa haftasonu için bile gidilebilecek bir yer.

1 yorum:

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...