Koyun kesimi ( Moğolistan)


Moğolların hayatı et. Etrafta sebze meyve olmadığı için et ve süt ürünlerini çok sık olarak tüketiyorlar. Moğollar koyun kesimini tam bir cerrah titizliği ile yapıyorlar: 30 saniyede sona eren kesimde koyun bizim yönteme kıyasla çok daha az acı çekiyor ( çok hızlı ölüyor ) ve koyundan tek damla kan bile toprağa düşmüyor.

Koyunu sırt üstü yere yatırıyorlar. Sonra küçük bir bıçakla ve hızla koyunun karnında içine el girecek kadar bir yer açılıyor. Bu sırada koyundan ses çıkmıyor nedense?



Daha sonra kesimi yapan kişi açtığı delikten içeri kolunu sokup koyunun kalbine giden ana damarı koparıyor. Koyun bir kez kısaca ses çıkarıyor ve ölüyor. Tüm işlem 30 saniye sürüyor.


Koyunun her parçası özenle çıkarılıyor. Kanı bile atılmıyor, bir nevi sucukya kullanılmak üzere bir kapta toplanıyor. Yerde tek damla kan yok.



Erkekler büyük parçalarla uğraşıken kadınlar sakatatkları temizliyor.


20 dakika kadar süren et parçalama işlemi sonrası et soğuması için asılıyor.



----------------------------------------------------
Bu bloğa üye olarak yeni yazıların size otomatik olarak e-postalanmasını isterseniz linke tıklayarak ŞİMDİ GEZELİM'e abone olun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...