Hangi gezi türü için hangi bavul / çanta uygundur?

Tatile , geziye çıkmadan önce hepimizin aklına gelen sorulardan biri de “hangi çanta / bavulla gitsem” dir. Hangi gezi türüne hangi çantanın uygun olduğunu kısaca özetleyeyim.

Altyapısı iyi olan şehirlere gidip şehir içinde araba, taksi ya da otobüsle seyahat edecekseniz, bavulla yola çıkabilirsiniz. Bavulun tekerlekli olması ve mümkünse sert bir malzemeden yapılmış olması tercih sebebidir. Genelde bu tür bavulların kendi şifreli kilitleri de vardır.

Hafta sonu gezisi yada kısa iş gezileri için uçakta yanınıza alabileceğiniz, küçük ve tekerli bir bavul işinizi görür.

Yukarıdaki iki tür bavulla sırt çantalı olarak ( backpacker) olarak turlamak ta mümkündür ancak hostellerde her zaman asansör yoktur. Gidilen ülkede sokaklar tekerleklerin kullanılmasını engelleyecek kadar kötü olabilir ve bu yukarıdaki iki cins bavulun kullanımı sizi kısıtlayabilir. Avrupa ya da Japonya gibi bir yere gidiyorsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bir kaç haftalık gezilerinizde ya da uzun süre yürümek zorunda kalmayacağımız geziler için aşağıdaki spor çantaları uygundur.

Birden fazla ülkeyi kapsayan altyapısı iyi olmayan sokaklarda ya da kırsal alanda yürümenizi gerektirecek ya da şehir içi seyahatlerde yerli halkın kullandığı araçlarla seyahat edecekseniz ( ve dolayısıyla bilet almak, otobüste bir yere tutunmak için iki elinize birden ihtiyacınız olan durumlarda) sırt çantası gereklidir.


Hem çekilen hem de sırtta taşınabilen yeni sırt çantaları da vardır. Bunların dezavantajı normal sırt çantalarından 4-7 kilo daha ağır olmalarıdır.


Gelecek yazıda: Sırt çantasını nasıl seçmeli?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...