Van

Van, Dogu Anadolu'nun en gelismis sehirlerinden biri. 1700 metreyi asan yuksekligi sebebiyle Mayis ayinda dahi oldukca serin.

Van sehir merkezindeki Cumhuriyet caddesi uzerinde alisveris merkezleri, kafeler, sinemalar, kitapcilar ve yuzlerce farkli lokanta siralanmis. Sehirdeki universitenin kultur hayatini oldukca hareketlendirdigi yerellerce kabul edilen bir gercek. Aksamlari Cumhuriyet caddesinde turlamak hos bir Van gelenegi. Cadde uzerindeki genis ve ferah Saci Beyaz kafe insanlari seyretme sporu icin ideal bir mekan, maras dondurmasi guzel.

Van'in hakli olarak unlu oldugu bir alan ise kahvalti. Sehirdeki ortalama bir kahvalti salonundan uc ogune yetecek kadar yiyip kalkmaniz mumkun: dort cesit otlu peynir, yag,bal,zeytin, kavut vb.

Sehrin guzel koselerinden biri Van Kalesi. Sehire hakim bir tepenin uzerine kurulu kalenin cok buyuk bir kismi henuz onarilmamis,ancak hem sehrin hem de golun en manzaralarini kalenin burclarindan yakalamak mumkun.


Kalenin yanindaki park alani ben ziyaret ettigim gun (Hidrellez) piknik yapan Vanlilarla doluydu.Van'a gelip Akdamar adasina ugramadan olur mu? Olmaz tabi. Van merkezinden sadece bir saatte ulasabileceginiz Akdamar'da doga cok etkileyici: golun mavisi, daglarin beyazi ve agaclarin yesili. Yani tarihi eser ziyareti bahane, doga sahane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...