Tahran'da giyim kusam ( Iran)

Iran deyince aklimiza hemen kara carsaflar, kara giysileri icinde mollalar gelir. Tahran kaldirimlarinda manzara dusundugumuzden farkli.



Iran bir islam cumhuriyeti ve kanunlarina gore kadinlarin ortunmesi sart. Ancak "ortunmek" fiilinin Tahran sokaklarinda oldukca esnek olarak kullanildigini goreceksiniz. Yasli nesil daha tutucu ve kapali giyinirken genc hanimlar makyajli yuzleri ve boyali saclarinin olabildigi kadar cok kismini gostermek icin yarisiyor.

Tahran sokaklarinda karsilasacaginiz tipik bir Iranli kadin: kot pantalonun uzerine kisa manto ya da bel hizasinin altina inen bir uzun en buyuk bedenden kollu tisort ile sokaga cikiyorlar. Hukumet zaman zaman kiyafet kurallarini daha siki uygulamak icin kampanyalar duzenleyip saci gorunenleri tutukluyormus, bu kampanyalar genelde baska ic sorunlarin oldugu anlarda dikkati dagitmak icin ortaya cikiyorlarmis. Iranli genc erkeklerin giyim kusam tarzlari bildiginiz batili modalari takip ediyor. Ilginc olan nokta kadin giysisi satan magazadan cok erkek giysisi satan magaza olmasi: kadinlarin ortunmesinin bir etkisi.

Tahran'da gece kiyafeti satan bayagi bir dukkan var. Gece klubu ve barlarin olmadigi bu sehirde ev partilerinin havasina dair
bazi ipuclarini gece elbiseleri satan bu magazalarin vitrinlerinde bulmak olasi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...