Osaka, Kobe ve Hirosima



Hiroshima'yi bugun icin diger Japon kentlerinden ayiran -aci tarihi disinda- ana ozellik genis caddeleri, gecirdigi yikim sonrasi caddeler genis olarak birakilmis. Atom bombasi muzesi gormeye deger. Atom bombasinin atilmasina yol acan sebepler ve bomba sonrasinin etkileri cok acik bir sekilde anlatilmis. Atom bombasi atildiginda sehir merkezinde sadece birkaz bina ayakta kalmis. Onlardan biri belediyeye ait bir bina, simdiki adi "A-Kubbesi". Eski resimlere bakinca bombanin gucu ve yolactigi yikim cok acik.
Osaka, Japonya'nin Izmir'i diyebilecegimiz bir yer. Buyuk bir sehir ama Tokyo'ya oranla daha esnek ve rahat olmasi ile taniniyor. Bir baska tanindigi alan ise yemekleri. Ozellikle ana tren istasyonu civarinda ayakta yemek yenen yerleri cok meshur.
Kobe, 1995'te yaklasik 4500 kisinin oldugu buyuk depremin izlerini tamamen silmis. Canli pazarlari ve mesgul limani ile dikkati ceken bir sehir. Kobe ayni zamanda masaj ve bira ile buyutulen inekleri ile de unlu. Bu sekilde yetistirilen ineklerin etlerinde yag ve kas dagilimi daha homojen oldugu icin tadi daha iyi oluyormus. Kobe pazarinda kilosu 10 dolardan 4200 dolara kadar et bulmak mumkun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...