Kore'de kopek eti pazari

Busan'da baska bir pazar daha varki pek ic acici degil. Sehrin kuzeyindeki Gupo'da dolasirken halk pazarinin yanindaki sokaktan gelen kopek sesleri duyuyorum. Merak edip sokaga giriyorum. Sokakta 20-25 dukkan yanyana siralanmis. Butun dukkanlarin onunde kafesler ve kafeslerde kopekler var. Kafeslerin yanindaki camekanlara bakinca irkiliyorum: kesilmis, temizlenmis yenmeye hazir kopekler. Bu sokak tamamen kopek eti satan dukkanlara ayrilmis.


Dukkanlarin hepsinde buharla pisirmeye yarayan buyuk kazanlar var.

Kapali kafeslerinde bekleyen kopegi secip kesilmesini de isteyebiliyorsunuz, camekanlarda kesilmis ve satisa hazir olanlari da. Dilerseniz kazanda pisirip veriyorlar.

Hayvan koruma kuruluslari kopek eti yenmesini engellemeye calisiyorlar ama yapabilecekleri fazla bir sey yok. Kore halki kopek etinin insana canlilik verdigini ve ozellikle yaz sicagindan fazla etkilenmemenizi sagladigini dusunuyorlar.Esnaf sokakta fotograf cekmemi istemedi, makinayi cikarinca yanima gelip defalarca fotograf yok dediler. Kopek eti tuketiminin uluslararasi tepki cekmesini engellemek icin Kopek Eti pazari Dunya Futbol Kupasi sirasinda kapatilmis, sonra yeniden acilmis. Pazarin kalabalikligina bakilirsa daha uzun yillar iyi is yapacak gibi.

1 yorum:

  1. bizim vitrinlerimiz de soyulmuş parçalanmış o kara gözlü kuzuların cesetleriyle, zavallı danaların binbir parça edilmiş etleriyle dolu olmasa, bütün sokaklar acımasızca şişe geçirilip döndürülen tavuk yavruları piliçlerle dolu olmasa, çocuklar daha konuşmayı öğrenmeden "döner" demiyor olsa ben de şaşardım bu görülenlere.. Ne farkı var ki. O da öldürülmüş ve sunulmuş bir hayvan bizdekiler de.. Tek fark birini evcilleştirip sevebiliyorken diğerini sadece yiyecek olarak görmek mi? Çok büyük bir çifte standart ve samimiyetsizliktir bu. Hiç şaşırmayın ha köpek eti, ha diğerleri.. Öldürüp yedikten sonra..

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...