Kore Video Oyunu TV Kanallari

Guney Kore dunyanin en buyuk online video oyun pazari. Evlerin yuzde sekseninde ADSL var, bunun ana sebebi online bilgisayar oyunlari.

Koreliler bu iste oyle ciddiler ki 24 saat sadece bilgisayar oyunu oynayanlari gosteren TV kanallari var. Gittigim bazi kafe ve hostellerde duvardaki TV'ye yapisip kalmis Korelilerin neyi seyrettigine baktigimda hep oyun kanallarini gordum. Sadece Starcraft'a ayrilmis bir kanal ve bu oyunu oynayarak gecinen yaklasik 110 profesyonel "video oyuncu" var.

Oyun gosteren TV kanallarinin biri metro istasyonunun ust katinda idi, kacirir miyim? Asagida gordugunuz tum seyirciler bir kabin icinde Starcraft oynayan kisi puan aldikca alkisliyorlardi, olaya kendilerini iyi kaptirmislardi, tam bir futbol maci atmosferi icinde cekim yapildi.


Kore oyun pazarini merak edenler http://www.koreatimes.co.kr/www/news/biz/2008/08/234_14687.html adresine ugrayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...