Dumaguete ( Filipinler, Dogu Negros)

Bohol'dan kisa bir gemi yolculugu mesafesinde Negros adasi var. Adanin en canli sehri Dumaguete. Dumaguete sehri bu canliligini 1901 yilinda kurulmus olan Silliman universitesine borclu.

Gunduzleri ucteker gurultusunden kacmak zorunda kaldiginiz sehir merkezi aksam olunca birden degisiyor. Sehir parkinda vals yapanlar, deniz kenarinda sohbet edip yuruyese cikanlar ve denize bakan restoranlarda aksam yemegine gelenler sehre hos bir hava veriyor.



Ozellikler sehrin kordon boyu aksamlari cok ama cok canli ve denize karsi aksam yemegi icin ideal. Dumaguete'nin yakinlarinda Apo adasi dalis merkezi olarak ununu hakediyor. Snorkel ya da tuple dalis icin hem cevre guzel hem de fiyatlar hesapli. Bu haliyle Filipinler Karayiplerin dogal guzelliginden daha fazlasina sahip, altyapisi biraz daha iyi olsa cok daha fazla turist cekebilir.

Filipinliler Karaoke'ye cok meraklilar. Karaoke barlari en kucuk kasabalarda bile var. Alisveris merkezlerinde karaoke yapilmasi hem ilginc hem -kulaga- aci verici bir durum: bir tisort, ufak pizza ve uzerine iki sarki soylemeden alisveris merkezinden cikmak yok. Televizyonda da iki karaoke kanali var, bazi acik hava bira bahcelerinde geceleyin karaoke kanallardan birine ayarlanan televizyona eslik eden onlarca cakirkeyif oluyor. Kanallardan birinde yari ciplak sekilde araba yikayan bir hatunun yaptigi seksi hareketlerin uzerine Beatles'tan " Yesterday" caliniyordu, baglantiyi kuramadim ama karaokem soyleyecegim geldi :)

Pek kesfedilmemis bir yer arayanlar Filipinlere gitmek icin elinizi cabuk tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...