Cikolata Tepeler , Bohol ( Filipinler )

Bohol adasi Cebu'ya gore daha keyifli daha yesil daha sakin... Dahasi cok. Ic kesimlerinde yuksek tepeler ve yagmur ormanlari var. Adada yollar sasilacak kadar iyi bakimli.

Bohol'un ana limani Tagbilaran sehri. Cebu'ya kiyasla oldukca kucuk, sehirde ana ulasim araci uc tekerli motorlar. Sehir icindeki butun mesafelere uc-tekerli ile gidis bizim paramizla 20 kurus kadar. Loboc nehrine gitmek icin uc tekerlilerden birisiyle saati 2 dolara anlasiyorum. 5 saat dolassam 10 sadece 10 dolar: Filipinler cok ucuz demis miydim?




Loboc nehrinin denize acildigi noktada nehir gezi tekneleri var. Yaklasik bir bucuk saatlik nehir gezintisi ve gemide acik bufe 6 dolara maloluyor. Nehir sakin, yesillik nefis. Ortam iyi.
Bohol adasinin baska unlu bir kosesi ise "Cikolata tepeler". Bolge bu ismi tepelerin sekli gorunum olarak Amerikan Hershey's cikolatasina benzedigi icin almis.
1980'lere kadar kimsenin ugramadigi tepeler birden unlu olmus. Hele birde Harry Potter filminde mekan olarak kullanilinca turist akinina ugramis.

Cikolata tepelerde yaklasik 1600 kadar tepe konik ilginc bir yapida. Bu yapilar milyonlarca yil once adalar deniz altinda iken su akintilari sayesinde olusmus. Ilginc bir gun gecirmek icin iyi bir secenek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...