Afrikaya gidecekler hangi asilari olmali?


Afrika'ya gideceklerin korunmasi gereken bulasici hastaliklar ve asilar hakkinda cok kisa ve cok genel bilgileri asagida ozetliyorum. Ancak Afrika'ya gitmeden once ilgili doktorlardan Afrika'daki bulasici hastaliklar ve asilar hakkinda ayrintili bilgi alinmasi ve yola cikmadan en az iki hafta once tum asilarin bitirilmesi sart.

Afrika'da cocuk hastaliklari halen bize gore yaygin. Dolayisiyla kucukken su asilari oldugunuzdan emin olun. Olmadiysaniz asi olmaniz gerekli.

Kizamik
Kizamikcik
Cicek
Kabakulak
Menenjit

Bunlara ek olarak asagidaki asilar gideceginiz ulkeye gore tavsiye edilebilir ya da zorunlu olabilir.

Sari Humma
Hepatit A
Hepatit B
Difteri
Tifo
Tetanos
Verem
Kuduz

Arada bir Afrika'nin bolgelerinde Kolera salgini haberleri duyarsiniz, eskiden kolera asisi isteyen ulkeler vardi. Ama asinin gercekte hicbir etkinligi olmadigi anlasilinca artik kolera asisi istenilmiyor.

Asi olduktan sonra resmi asi belgenizi almayi ve gideceginiz ulkeye beraberinizde goturmeyi unutmayin. Bazi ulkeler ozellikle sari humma asisi konusunda cok hassas. Nijerya'dan Guney Afrika'ya her gidisimde sari humma asi sertifikam sinirda soruldu. Sertifikasi olmayanlara ya geri donme ya da havaalaninda asi olma secenegi verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...