Tsukiji Balik Pazari

Tsukiji balik hali dunyanin en buyugu. Yaklasik 65000 kisinin calistigi bu halden gunde 2000 ton balik geciyor. Sabah saat beste ton baligi acik arttirmasi ile baslayan hareketlilik oglene dek suruyor.
Japan mutfaginin temeli pirinc ve balik. Yemeklerde her turlu baligi bulmak mumkun, dolayisiyla dunya uzerindeki her balik turunu bu halde satin almak mumkun.
Asagidaki resimde sag alttaki alan Tsukiji.
Halin icinde oylesine hummali bir hareketlilik var ki yonetim turistlerden bes kisiden kucuk gruplar halinde dolasmalarini istiyor: yoksa hal icinde trafik sikisiyor.
Meraklisi icin daha fazla bilgi http://www.tsukiji-market.or.jp/youkoso/welcom_e.htm


Sushi sevenler balik pazarinin icindeki kucuk lokantalarda henuz bir iki saat once yakalanan baliklardan tam anlamiyla taze sushi yiyebilirler. Tabi sabahin yedisinde caniniz ne kadar sushi ceker bilemem. Eger cekiyorsa yarim saat siraya girmeyi de goze almaniz gerekiyor, Japonlar iyi lokantalarin onunde uzun kuyruklar olusturuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...