Amerika'ya ( ABD ) nasil gidilir, nasil gezilir, ne zaman gidilir, ne kadar harcanir, nerede kalinir, hangi yeme icme ve tatil mekanlari iyidir?

Vize

ABD, Turklerden vize istiyor. ABD vizesi ile ilgili ayrintilara ve formlara ulasmak icin http://turkish.turkey.usembassy.gov/consular.html adresine gidebilirsiniz.

Ucak Bileti

Daha once yazdigim sirketleri bir bakiverin. Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler. Turkiye'den THY ile dogrudan ucuslar var ama digerlerine gore daha pahali. ABD'ye Frankfurt, Amsterdam, Londra, Roma ve Madrid aktarmali ucuslar var. Havayollarinin promosonlarina bakarsaniz daha indirimli bilet alabilirsiniz. www.ekobilet.com da promosyonlu biletler bulma olasiliginiz daha yuksek.
Transit Vize gerekiyor mu?
ABD vizeniz varsa (baska ulkelere giderken transit vizesi isteyen Almanya ve Ingiltere gibi ulkeler) transit vizesi istenmiyor.
ABD'den transit gecip baska bir ulkeye gidecekseniz, yine de ABD vizesi almaniz sart.
Ne zaman gitmeli?

ABD, genis bir ulke. Florida'da sicaktan bunalirken Chicago'da kar firtinasi olabiliyor. Gitmeden once www.weather.com a bakiverin.

Ne kadar harcarim?

Fazla seyahat etmez ve ucuz yerlerde kalip, ucuz yerlerde yerseniz, gunluk 50-60 dolara gecinebilirsiniz. Hostellerde gecelik yataklar 25 dolar civari, ayakustu yemek ise ucuz.

Nasil gezmeli? Tatil mekanlari

ABD icinde ucak seferleri bazen tren ve otobusten bile indirimli oluyor. Otobusle sehirden sehire gidecekseniz www.greyhound.com , treni tercih ederseniz www.amtrak.com . Her iki sirketinde indirimli bolgesel pasolari var, web
sitelerinden takip edebilirsiniz.

Sehirlere yakin olmayan turistik bolgelere ulasmak icin tek sansiniz arac kiralamak, genelde arac kirasi degil ama arac sigortasi fazla tutuyor. Bazi kredi kartlarini kullandiginizda arac sigortasini uzerlerine aliyorlar, bu durumda arac kirasi epey dusuyor.

ABD genis bir ulke vaktiniz iki haftadan azsa dogu ya da bati kiyisinda dolasarak daha cok yer gorebilirsiniz. Ulkenin bati kismi daha liberal, dogu kismi daha Avrupai ve ic kesimler daha tutucu yerler. Dolayisiyla yenilikleri gormek icin California'ya ( San Francisco, San Diego, Los Angeles), dunyaca unlu sehirlerde dolasmak icin doguya ( New York, Boston, Washington), rahatlamak icin guneydoguya ( Miami, Orlando, New Orleans, Atlanta), bos alanlar ve col gormeye guneye ( Teksas, Arizona, Yeni Meksika), George Bush'a kimin oy verdigini merak edenler ic kesimlere ( Amerikalilarin no-fly zone adini verdigi) tutucu eyaletlere, illada usumek isteyenler Kanada sinirina yakin ( Montana, Illinois, Michigan) yerlere ugrayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...